Öksüz’le görüşen Kaynak’çı kaçamadı

Giriş Tarihi 04 Nisan 2017, 00:00 Güncelleme 04 Nisan 2017, 01:45
Öksüz’le görüşen Kaynak’çı kaçamadı

İÇİNDEKİLER

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgüt, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından Kaynak Holding ve bünyesindeki şirketlere yönelik soruşturma kapsamında, şirket yöneticilerinden şüpheli M.T., yurtdışına çıkış yasağı olmasına rağmen sahte pasaportla yurtdışına kaçmaya kalkışınca evinde gözaltına alındı. M.T.'nin 15 Temmuz hain darbe girişiminde etkin rol alan ve halen firari konumda bulanan Adil Öksüz ile Kemal Batmaz ile görüşmeler ve toplantılar yaptığı tespit edildi.

YURT DIŞINA KAÇACAKTI
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Örgüt, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından Kaynak Holding ve bünyesindeki şirketlere yönelik soruşturma kapsamında, şirket yöneticilerinden şüpheli M.T.'nin, 23 Ocak'ta yurtdışına çıkmasını engellemek için pasaportuna şerh konuldu. Ancak M.T.'nin 21 Mart'ta ise sahte pasaportla yurtdışına çıkmaya çalıştığı tespit edilince evinde gözaltına alındı. Şüpheli M.T.'nin yapılan üst aramasında kendi adına düzenlenmiş sahte yeşil renkli Türkiye Cumhuriyeti pasaportu ele geçirilirken, belge ve dijital verilerin incelenmesinde, şüphelinin örgütünün üst yönetimiyle irtibat halinde olduğu, örgütün toplantı günlerine ilişkin bilgilendirme maillerinin şüpheliye gönderildiği, şüphelinin bu mailleri diğer üst düzey örgüt yöneticilerine gönderdiği belirlendi.

Adil Öksüz ile görüştüğü tespit edilen M.T.'nin, kurban paraları, Zaman Gazetesi aboneliği ve burs paraları toplanması ile ilgilendiği, burs başlığı adı altında listeler tuttuğu saptandı. Şüpheli M.T., 29 Mart'ta tutuklandı.

SABAH