"Harekatın birinci etabı bitti devam edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon'da vatandaşlara seslendi. Erdoğan, "Suriye'de El Bab'ın da teröristlerden temizlenmesiyle Fırat Kalkanı Harekatı'nın birinci etabını sona erdirdik. Şu anda bitti. Bundan sonra da olacaktır. Şimdi diğer bölgelerde de terör örgütlerinin tepesine binmek için yeni harekatların hazırlıklarını yapıyoruz. Yeni harekatlara yeni isimler vereceğiz" dedi.

Giriş Tarihi 03 Nisan 2017, 00:00 Güncelleme 04 Nisan 2017, 01:49
Harekatın birinci etabı bitti devam edeceğiz

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon'daki toplu açılış töreninde konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasının satır başları:
Sağlıkta Trabzon'a 24 yeni tesis kazandırmıştık, şimdi sıra proje çalışmaları süren şehir hastanesine geldi.

Modern bir ülke böyle olur. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğu günlere bak.

Eğitimde, adalette, emniyette, ulaşımda, enerjide gıda ve tarımda birçok adımlar atıyoruz, atmaya devam edeceğiz.

Kılıçdaroğlu'nun SSK'ya genel müdür olduğu döneme bak… Savaş Ay'ın programlarında gördük değil mi? O ne diyor? 10 sene önce bugünden daha iyiydi diyor. Şimdi bir partinin başına geldi. Kaset Genel Başkanlığı… Maalesef Türk siyasetinin bunlar negatif tipleridir.

16 NİSAN BİR DEVRİM
Bundan sonra bize durmak yok ama benim sizden bir isteğim var. 16 Nisan bizim için bir devrimdir. Ayağımızdaki prangalardan kurtulmak istiyoruz, mesele bu...

Önümüzü kesmek isteyenlere, ikide bir prangaları tutarak çekmek isteyenlere 16 Nisan'da dur demeye var mıyız? Bu asalakları söküp atmaya var mıyız? Tüm Karadeniz'e, tüm Türkiye'ye örnek olacak bir EVET oranıyla sandıkları patlatmaya var mıyız? Biz milletimize sevdalıyız, aşığız. Bu sevdanın önünde kimse duramaz. Terör örgütleriyle mücadelede büyük bir başarı ortaya koyan Bakanımızı ve ekibini tebrik ediyorum. Silahlı Kuvvetlerimiz, polisimiz, korucularımız büyük işler başardı. Binlerce terörist öldürüldü. 3 bine yakın DEAŞ'lı Suriye'de öldürüldü.

"16 NİSAN, ŞEHİTLERİMİZİN KATİLLERİ İÇİN BİR FERMANIN DA YAZILACAĞI GÜNDÜR"
15 Temmuz gecesi biri Ankara'da biri İstanbul'da olmak üzere iki Trabzonlu kardeşimiz darbeciler tarafından şehit edildi. Şu 16 Nisan şehitlerimizin katilleri için bir fermanın da yazılacağı gündür. AB ne der? George, Hansa, Helga ne der? Beni enterese etmez. Beni Allah ne der, Ayşe, Mehmet ne der? O ilgilendirir.

"KİMLER KİMLERLE YAN YANA GELİYOR"
Saadet Partisi'nin başındaki birileri de 'hayır' diyor. Kadere bak, kimler kimlerle yan yana geliyor. Onlar 'hayır' dedi diye biz duracak mıyız?

"TÜRKİYE MEZARDAN ÇIKIYOR"
Birilerinin iddia ettiği gibi Türkiye kuşatılmıyor. Türkiye, kefenini yırtarak gömülmeye çalışıldığı mezardan çıkıyor.

YENİ HAREKAT SİNYALİ
Suriye'de El Bab'ın da teröristlerden temizlenmesiyle Fırat Kalkanı Harekatı'nın birinci etabını sona erdirdik. Şu anda bitti. Bundan sonra da olacaktır. Şimdi diğer bölgelerde de terör örgütlerinin tepesine binmek için yeni harekatların hazırlıklarını yapıyoruz. Yeni harekatlara yeni isimler vereceğiz. Baharı bekleyen tüm terör örgütlerine, PKK'sıyla, YPG'siyle DEAŞ'ıyla FETÖ'süyle çok güzel sürprizlerimiz var. Önümüzdeki aylar Allah'ın izniyle Türkiye'nin baharı, teröristlerin kara kışı olacaktır. Bize yeniden 'hasta adam' muamelesi yapmaya çalışıyorlar. FETÖ denen alçağı, PKK'yı bunun için beslediler. Siz bakmayın terör örgütlerinin kimi Avrupa ülkelerini arkalarına alıp efelenmeye başlamalarına. Türkiye güçlü olduğu, kararlı bir şekilde yoluna devam ettiği sürece Avrupa ülkelerinin de böyle devam etme şansı yoktur. Zor, oyunu bozar. Biz, terör örgütleri üzerinden kurulan bu oyunu, zorla da olsa bozacağız

YARIM ASIRDIR BEKLETİLİYORUZ
Türkiye'yi, yarım asırdır Avrupa Birliği kapısında bekletenlerin hesabını çok iyi biliyoruz.

CHP'Lİ VEKİLE TEPKİ
(CHP Milletvekili Bozkurt'un açıklamaları) Sen kimsin, kimi denize döküyorsun terbiyesiz? Samsun'dan yola çıkamazsın. Kılıçdaroğlu, sende zerre kadar dürüstlük varsa elinde belgeler varsa bunları açıkla, 16 Nisan'dan sonra geç kalırsın. Biz bu tipleri denize falan dökmeyeceğiz. Bunlar türünün son örneği, gelecek nesiller bu eziyetten kurtuluyor.