DEAŞ'ın iki numarası öldürüldü!
Irak devlet televizyonu, terör örgütünün lideri Ebubekir el Bağdadi'den sonra gelen ismi Cumaili'nin öldürüldüğünü bildirdi.
Terör örgütü DEAŞ'ın lideri Ebu Bekir El-Bağdadi'nin yardımcısı olduğu düşünülen Hamid el-Cumeyli'nin öldürüldüğü açıklandı.
IRAK ORDUSU TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ
Devlet televizyonu operasyonu Irak ordu kuvvetlerinin yaptığını belirtti.
Haber devlet kanalında flaş haber olarak paylaşıldı.
KIRSALDA SAKLANDIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ
Önceki haftalarda örgütün lideri Bağdadi'nin Musul merkezinden kaçtığı ve kırsaldaki köylerde saklandığı iddia edilmişti.
AA'nın aktardığına göre devlet televizyonunun yayınladığı Irak Hava Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, "Hava Kuvvetlerine ait uçaklar, Askeri İstihbarat Müdürlüğünden alınan bilgiler doğrultusunda Enbar iline bağlı El-Kaim ilçesinde yer alan ve DEAŞ yöneticilerinin bulunduğu karargahı vurdu." denildi.
Açıklamada, "Saldırı sonucu Ebu Bekir el-Bağdadinin ardından örgütün ikinci adam olan ve sözde Savaş Bakanı görevini yürüten Hamid el-Cumeyli adlı kişi öldürüldü. Saldırıda öldürülenler arasında Kaim ilçesi askeri sorumlusu Turki ed-Deylemi ile ilçenin idari sorumlusu Salim el-Acemi de bulunuyor." ifadelerine yer verildi.