Yeşilçam'ın yıldızı Halit Akçatepe hayatını kaybetti

Yeşilçam'ın unutulmaz yıldızı usta sinema sanatçısı Halit Akçatepe 79 yaşında İstanbul'da hayatını kaybetti.

Giriş Tarihi 31 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 31 Mart 2017, 16:58
Yeşilçam’ın yıldızı Halit Akçatepe hayatını kaybetti

İÇİNDEKİLER

Sinema ve tiyatro sanatçısı Halit Akçatepe 79 yaşında hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre Akçatepe, Ataşehir'de bir süredir tedavi gördüğü özel bir hastanede yaşamını yitirdi.

Yeşilçam'ın sevilen oyuncularından Akçatepe, Hababam Sınıfı'ndaki "Güdük Necmi", Süt Kardeşler'deki "Ramazan", Köyden İndim Şehire filmindeki "Gayret" karakterleriyle sinemaseverlerin gönlünde taht kurmuştu.


HÜLYA KOÇYİĞİT: İNANMAK ÇOK ZOR
Yeşilçam oyuncusu Hülya Koçyiğit, Halit Akçatepe için "Onunla aynı ortamı paylaşmak her zaman bana huzur vermiştir. Şu an inanmak çok zor. Türk sinemasının başı sağolsun. Hayata her zaman olumlu bakan biriydi. İnsanları çok seven, kırılsa bile belli etmeyen, meslek disiplini olan o kadar tatlı bir insandı ki, çok sevdiğim insandı" dedi.

AYŞEN GRUDA: GENÇLERİN FEYZ ALMALARINI RİCA EDİYORUM
Akçatepe ile birçok filmde beraber rol alan oyuncu Ayşen Gruda, "Çok ani duydum o kadar üzgünüm ki anlatamam. Çok uzun yıllardır arkadaşım, aynı binada karşılıklı evlerde oturduğum arkadaşım. Gençlerin bu ekolden feyz almalarını rica ediyorum. Türk sinemasının değerli bir ismiydi, başımız sağolsun" dedi.

HALİT AKÇATEPE KİMDİR?
1 Ocak 1938'de Üsküdar'da doğan Akçatepe, ilkokulu Refik Halit Karay Mektebi'nde okudu. Yeşilçam oyuncusu Sıtkı Akçatepe'nin oğlu olan Halit Akçatepe, babası sayesinde oyuncu oldu. Konservatuvar eğitimi almayan Akçatepe, zamanın film yönetmenlerinden birinin, babasına "bize bir çocuk oyuncu lazım" demesiyle sektöre adım attı. İlk filmini 1943'te, 5 yaşındayken çekti.
Saint Benoit Fransız Lisesi'nden mezun oldu. 1959'da Anıtkabir'de 1,5 yıl askerlik görevini yaptı. 1972'te Tatlı Dillim filmiyle ünlendi. 1963'te Yasak, Gündoğarken, Semaya Baktım Seni Gördüm filmlerini çekti. 1975'te Hababam Sınıfı adlı filmindeki Güdük Necmi tiplemesiyle Türk sinemasına adını yazdırdı.

Usta oyuncunun babası Sıtkı Akçatepe ve annesi Leman Akçatepe de Türk Sineması'nda birçok yapımda rol aldı.