Başbakan: Kılıçdaroğlu vitesi boşaltmış

Başbakan Binali Yıldırım Niğde'de vatandaşlara seslendi. Konuşmasında Kılıçdaroğlu'nun yalanlarına da değinen Yıldırım, "Yalanlarınla komik duruma düşüyorsun. Bir zahmet bu yalanları bırak 18 maddelik değişikliği oku. Allah akıl fikir vermiş, vitesi boşaltmış hababam gidiyor. Milletin zihnini ne kadar bulandırırsa bulandırsın faydası yok." dedi.

Giriş Tarihi 28 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 28 Mart 2017, 18:53
Başbakan: Kılıçdaroğlu vitesi boşaltmış

İÇİNDEKİLER

Başbakan Binali Yıldırım, Niğde'de yaptığı konuşmada, "Merhum Menderes döneminde çok güçlü bir hükümet vardı, Merhum Özal döneminde de hükümet güçlüydü, büyük projeler yapıldı. Daha sonra Recep Tayyip Erdoğan geldi ve dünyayı kıskandıran işler yapıldı. Türkiye büyüdü, gelişti ve bir Türkiye, 3 Türkiye oldu" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım konuşmasında şunları kaydetti:

"KILIÇDAROĞLU VİTESİ BOŞALTMIŞ"
Güvenoyunu artık Türkiye verecek, 5 yıl boyunca hükümet görev yapacak. 5 yıl sonra isterseniz değiştiriyorsunuz, isterseniz bir dönem daha seçiyorsunuz. Millet seçimle meşgul edilmeyecek, çatışma ortadan kalkacak, bu sistemde başbakanlık gidiyor diyorlar, memleket için feda olsun, hepimiz faniyiz. CHP genel Başkanı ne diyor? Bu anayasa değişikliği gündeme geldiği andan itibaren koro halinde CHP, HDP hayır diyor. İnanın bunlar neye hayır dediğini bile bilmiyor. Kahvecilerle bir araya geliyorlar, diyorlar ki bu anayasa değişikliği sizin kahvelerinizi kapatacak. Minibüsçülerle bir araya geliyorlar, sizin minibüsleriniz kapatılacak diyorlar, muhtarlara da aynı şekilde. İş adamlarına da diyorlar ki iş yerleriniz elinizden alınacak. Millet bunlara inanmıyor sayın Kılıçdaroğlu. Yalanlarınla komik duruma düşüyorsun. Bir zahmet bu yalanları bırak 18 maddelik değişikliği oku. Allah akıl fikir vermiş, vitesi boşaltmış hababam gidiyor. Milletin zihnini ne kadar bulandırırsa bulandırsın faydası yok. Yalan yanlış söyleyerek milleti korkutamazsın. Suriyeli mültecilere vatandaşlık verilecek diyor. Bu da yalan. Ana muhalefet partisinin başkanı bu kadar rahat insanları nasıl kandırır? Milletin karşısına geçiyor, yalan yanlış anlatıyor. Madem sen bilmiyorsun bari yanındakiler desin.

"VER ELİNİ 2023!"
Cumhurbaşkanlığı Sistemi kalıcı istikrar getirecek. 14 yıl boyunca şeytan taşlamaktan kalan vakitlerde anca iş yaptık. Şimdi bu değişiklik hayata geçtikten sonra engeller kalkıyor. Ver elini 2023! Cumhuriyetin 100. yılında kişi başı geliri 25 bin doları aşmış bir Türkiye hayalini kurun. Güçlü ekonomi ve güçlü kalkınma sayesinde kat kat büyüme olacak. Bu sistemle Türkiye'nin sadece Batı'sı değil, Güneydoğu'da Doğu Anadolu'da aynı şekilde kalkınacak. Türkiye güçlü olmak zorunda bunun içinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine ihtiyaç var. İstiyoruz ki Türkiye yeni sistemde tıkır tıkır işlesin.