Cumhurbaşkanlığı sistemiyle kadının siyasetteki rolü ne olacak?

A Haber’de yayınlanan Söz Teması programında bir gencin "Anayasa değişikliğiyle kadının siyasetteki rolü ne olacak?"  sorusuna Avukat Özlem Zengin “Bu sistem Türkiye’de Cumhurbaşkanı adaylarının çeşitlenmesine fırsat verecek..Belki kadınlar çıkacak, belki gençler çıkacak Belki seçim kazanmayacak ama biz STK olarak, gençler olarak ,kadınlar olarak duruşumuz bu diyecekler." dedi.

Giriş Tarihi 23 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 23 Mart 2017, 01:17
Cumhurbaşkanlığı sistemiyle kadının siyasetteki rolü ne olacak?

İÇİNDEKİLER

Bu hafta A Haber'de yayınlanan Söz Teması programında gençlere söz verildi. Gençler Referandum öncesi Anayasa değişikliği hakkında merak ettiklerini Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarından İlnur Çevik, Avukat Özlem Zengin ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Anayasa Profesörü Burhan Kuzu'ya sorma fırsatı buldu.

Bir gencin "Anayasa değişikliğiyle kadının siyasetteki rolü ne olacak?" sorusuna Avukat Özlem Zengin kadınlar her şey hakkında konuşuyorlar hamdolsun Türkiye o noktaya geldi artık. Benimde kurucusu olduğum KADEM vasıtasıyla tüm Türkiye'yi dolaşıyoruz. KADEM kurulurken biz bu günleri hayal etmiştik diyerek sözlerine şöyle devam etti "Kadınlar Anayasa algısının değişmesi konusunda mükemmel bir imkana sahip. Kadınları ikna etmeden demokrasiyi yayamazsınız. Bu sistemin kadınlara getireceği en önemli örneklerden birisi şu; Cumhurbaşkanı adayı gösterme sistemi değişiyor üç tane modelleme geliyor bir tanesi mecliste grubu olan partiler aday gösterilebilecekler, Meclise girememiş ve yüzde beş almış ya da bir araya gelerek yüzde beş almış birden çok siyasi parti, diğeri ise yüz bin seçmen aday gösterebilecek. Bu sistem Türkiye'de Cumhurbaşkanı adaylarının çeşitlenmesine fırsat verecek.Belki kadınlar çıkacak, belki gençler çıkacak Belki seçim kazanmayacak ama biz STK olarak, gençler olarak ,kadınlar olarak duruşumuz bu diyecekler. Onların projelerinin önemsenmesine ve fikirlerinin anlaşılmasına, düşüncelerinin önemsenmesine katkı sağlayacak"