Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan May'e taziye telefonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Başbakanı Therasa May ile Londra'da meydana gelen terör saldırısı ile ilgili bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, görüşmede Başbakan May'e Türkiye halkının taziye dileklerini iletti.

Giriş Tarihi 23 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 23 Mart 2017, 17:31
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan May’e taziye telefonu

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Başbakanı Therasa May ile bugün telefonla görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Londra'daki terör saldırısından derin üzüntü duyduğunu ifade ettiği İngiltere Başbakanı Therasa May'a taziyelerini iletti.

Masum insanların hedef alınmasının tüm insanlığa karşı bir saldırı olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye olarak Birleşik Krallık'ın acısını derinden hissettiklerini ve İngilizlerin acılarını paylaştıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin uluslararası barış ve güvenliği de tehdit eden terörizmle mücadelede dost ve müttefik Birleşik Krallık'la tam bir dayanışma içerisinde olduğunu da vurguladı. İki liderin, görüşme vesilesiyle, terörle ortak mücadele ve istihbarat iş birliği konularında kararlılıklarını da vurguladıkları öğrenildi.