Almanya'da 'evet' diyen Türklere mahalle baskısı!

UETD Başkan Yardımcısı İşler, “Almanya’da psikolojik mahalle baskısı altındayız. ‘Erdoğan’ı seviyorum’ demek suç oldu. Avrupa’daki iç siyaset ‘hayır’ bekliyor. Belediye salonları para almadan ‘hayır’cılara veriliyor” dedi.

Giriş Tarihi 21 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 21 Mart 2017, 12:07
Almanya’da ’evet’ diyen Türklere mahalle baskısı!

İÇİNDEKİLER

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Başkan Yardımcısı Filiz İşler, Almanya'da bir süredir artarak devam eden ve Hollanda kriziyle doruğa çıkan Türkiye karşıtlığının tabana kadar indiğini söyledi. Hollanda krizi süreci ve sonrasında yaşananları STAR'a anlatan İşler, "Ekmek aldığımız fırıncı, bindiğimiz taksici "Erdoğan'ı seviyor musunuz" diye soruyor. Baskı, ilkokullara kadar indi. Mahalle baskısı altındayız. Buradaki Türkler seçimlere kurban verildi. Türkçe kurslarının salonları iptal ediliyor, entegrasyon için verilen yardımlar kesildi. Bizden sadakat testi bekleyecekler. Bu testten sürekli geçiyoruz, ama daha da artacak. Bu şekilde, Türklerin Türkiye'yle bağını koparmaya çalışacaklar, ama yanlış strateji izliyorlar" dedi.

ERDOĞAN'I SEVGİSİ SUÇ
Almanya'daki olayların Hollanda krizinden çok daha önce başladığını vurgulayan İşler, "Şimdi tabana kadar indi. Psikolojik mahalle baskısı altındayız. "Erdoğan'ı seviyorum" demek suç oldu. Buradaki Türkler, seçimlere kurban verildi. Avrupa'daki iç siyaset 'hayır' bekliyor. Türk düğün salonlarına kadar baskın düzenleniyor. Mali baskı yapılıyor. Belediye salonları para almadan "hayır"cılara veriliyor. Onlara ayrılmış. "Evet" çıkarsa Almanya'daki Türkleri çok daha büyük baskılar bekliyor. Buradaki konumumuz sorunlu hale geliyor" dedi..

TÜRKÇE KURSLARA KİLİT
"Bizden sadakat testi bekleyecekler" diyen İşler, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu testten sürekli geçiyoruz, ama daha da artacak. Solcu, sağcı olması fark etmiyor, tüm Türkler "karşı" cephede görülüyor. Türkçe kurslarına kısıtlamalar başladı zaten. Kursların düzenlendiği belediye salonları iptal edildi. Camilere zaten baskı vardı, bu daha da artacak. Entegrasyona katkı için verilen yardımlar kesildi. Amaç, Türkiye'yle bağları koparmak."