"Kılıçdaroğlu, ‘evet’çileri işgalci Yunanlılara benzetti"

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aydın ziyaretinde sarf ettiği sözlere tepki göstererek, “Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın ziyaretinde ‘Kuvayi Milliye'dir burası’ diyerek ‘evet’çileri işgalci Yunanlılara benzetti” dedi.

Giriş Tarihi 19 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 19 Mart 2017, 13:22
Kılıçdaroğlu, ‘evet’çileri işgalci Yunanlılara benzetti

İÇİNDEKİLER

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu Aydın halkından özür dilemeye davet eden Milletvekili Mehmet Erdem, "Sayın Kılıçdaroğlu; Nazilli'de yaptığı konuşmasında 'Efelerin ne yaptığını biliyorsunuz, Aydın'dan çıkacak bir tek 'evet' oyu bile beni rahatsız eder' dedi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın'da 'Kuvayi Milliye'dir burası' diyerek 'evet'çileri işgalci Yunanlılara benzetti. Efeler ve Kuvayi Milliye işgalci Yunan'la mücadele etmiştir. 'Evet'çileri işgalci Yunan askerlerine benzetmek insafa ve vicdana sığmaz" diye konuştu.

"Aydınlılar olarak CHP'nin zihniyetini ifade eden tipik bir örneğini yaşadık" diyen Erdem, sözlerini şöyle tamamladı: "CHP halk oylaması afişlerinde ismini ve logosunu kullanmaktan korkuyor. Çünkü geçmişte halka yaptığı zulümler akla gelecek. Bilakis Aydın'dan çıkacak her hayır oyu, rahmetli Adnan Menderes'in ve onunla beraber demokrasi mücadelesi verenlerin kemiklerini sızlatır. Efelerimiz ve Kuvayi Milliye ruhu, ezanı yasaklayanları, Kur'an öğrenenlere zulmedenleri, camileri saman deposu yapanları görselerdi onlara 'hayır' derlerdi. Aziz milletimiz 1950'den bu yana her seçimde onlara 'hayır', demokrasiye ve milletin değerlerine 'evet' dedi. 16 Nisan'da da aynı ruhla aynı anlayışla aziz milletimiz 'evet' diyecek."