Doğu Anadolu'da ulaşıma kar engeli

Bölgede etkisini sürdüren kar yağışı ve tipi, Erzurum ve Ardahan'da ulaşımı aksattı. Olumsuz hava koşullarından Erzurum - Bayburt Karayolu'nun Kop Dağı Geçidi'nde ulaşım sağlanamıyor.

Giriş Tarihi 18 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 18 Mart 2017, 19:01
Doğu Anadolu’da ulaşıma kar engeli

İÇİNDEKİLER

Doğu Anadolu'da etkisini sürdüren kar yağışı ve tipi ulaşımda aksamalara yol açtı.

Bölgede dün akşamdan beri etkisini sürdüren kar yağışı Ardahan kent merkezi başta olmak üzere ilçelerde akşam saatlerinde tipiye dönüştü.

Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar ve tipi yağışı sebebiyle ulaşımda aksamalar yaşandı.

Olumsuz hava koşulları dolayısıyla il merkezine bağlı Dağcı ve Beşiktaş köylerine ulaşım sağlanmazken Ardahan-Artvin ve Ardahan-Posof karayollarında ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Karayolları 183. Şube Şefliğinden yapılan açıklamada, özellikle Ardahan-Artvin ve Ardahan-Posof yollarını kullanacak olan sürücülerin buzlanmadan dolayı araçlarında zincir kullanmalarını ve tedbir amacıyla takoz ve çekme halatı bulundurmalarını istedi.

Kent merkezindeki yollarda da sürücülere zor anlar yaşatan kar, kenti beyaza bürüdü.

KOP DAĞI GEÇİDİ ULAŞIMA KAPANDI
Erzurum'da ise kar yağışı öğleden sonra etkisini artırdı.

Kar yağışı ve tipi yüzünden Erzurum - Bayburt Karayolu'nun Kop Dağı Geçidi ulaşıma kapandı.

Karayolları ekiplerinin halen kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptığı söz konusu karayolu, ekiplerin çalışmalarını tamamlanması sonrası ulaşıma açılacak.

Yaklaşık 50 aracın yolun kapalı olması sebebiyle bekletildiği bölgede, yolun ulaşıma açılması sonrası zincir ve kar lastiği bulunmayan araçların geçişine izin verilmeyecek.

Ekiplerin halen kar yağışı ve tipinin etkili olduğu bölgedeki karayolunu temizleme çalışmaları devam ediyor.

Bazı vatandaşlar, mart ayında kar yağışını beklediklerini belirterek, bu kar yağışının kendileri için sürpriz olmadığını ifade etti.