FETÖ'cülerden FBI yalanı

Giriş Tarihi 17 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 17 Mart 2017, 02:01
FETÖ’cülerden FBI yalanı

İÇİNDEKİLER

FBI'ın, FETÖ'nün 6 üst düzey yöneticisine ilişkin bilgi verilmesi talebiyle gönderdiği belgeyi yok ettikleri gerekçesiyle yargılanan 18 eski istihbarat görevlisinin yargılanmasında sanıklar hep aynı yalanı söyledi. Suçun işlediği tarihte ABD'de olduklarını savunan sanıklar, yine aramakla suçlandıkları, Kozanlı Ömer olarak bilinen Osman Hilmi Özdil'le ile yaptıkları görüşmelerin araç sigortası için olduğunu söyledi.

Eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in de aralarında yer aldığı 18 eski istihbarat görevlisi Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmaya devam edildi. Duruşmada, tutuklu sanıklar Ali Osman Öztürk, Cemal Kalay, Ahmet Yavuz, Ali Madan, Ali Poyraz, Lokman Kırcılı, Yunus Hazar ile tutuklu bulundukları cezaevlerinden telekonferans sistemiyle bağlantı kurulan sanıklar Gökay Havabulut, Hasan Alperen, Adem Polat ve Mutlu Köseli'nin savunmaları alındı.

5 KASIM 2007'DE ABD'DEYDİM
Eski Emniyet Amiri Gökay Havabulut, "Aradığım söylenen telefon numarası, Polis Sandığının iştiraki olan Ankara Sigortanın acentasına aittir. Bu şahısla kesinlikle görüşmem olmadı. Sigorta ve kasko işlemleri için arandığım şirketin numarasıdır" dedi.

SEGBİS üzerinden savunmasını yapan sanık eski Emniyet Müdürü Hasan Alperen de FBI'dan gelen evrakın imha edilmesiyle ilgili suçun 5 Kasım 2007'de işlendiğini, söz konusu tarihte eğitim için Amerika'da görevlendirildiğini söyledi.

Sanık eski Emniyet Müdürü Ali Osman Öztürk de üzerine atılı suçları kabul etmemesi üzerine, mahkeme başkanı kendisine ait iki telefon numarasında da "ByLock" kullandığının tespit edildiğini hatırlatması dikkat çekti.

O TARİHTE ÇOK SAYIDA SİGORTA ŞİRKETİYLE GÖRÜŞTÜM
Ali Poyraz ise Kozanlı Ömer'in kullandığı 9 hatta sadece biri ile görüştüğünün iddia edildiğini belirterek, "Onun kullandığı 8 hat ile konuşmadığım tespit edildi. Biri 39, diğeri 40 saniye olmak üzere iki kez, söz konusu numaradan aranmışım. Bu aramalarda aracımın trafik ve kasko işlemleri için yapıldığı görülecektir. O tarihte birçok sigorta şirketiyle de görüştüm" diye kendini savundu.

Diğer sanıklar da Kozanlı Ömer'le yaptıkları görüşmelere ilişkin yansıyan kayıtların sadece sigorta işlemi nedeniyle olduğunu savundu.

SABAH