FETÖ Rotterdam Belediye Başkanı'na parayı akıtmış

Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Abutalip’in FETÖ ile kirli ilişkileri ortaya çıktı. FETÖ'nün seçim çalışmalarına ciddi anlamda maddi destekte bulunduğu Abutalip'in daha önce de Türkiye'ye gelerek FETÖ vakıflarını ziyaret ettiği tespit edildi.

Giriş Tarihi 17 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 17 Mart 2017, 09:03
FETÖ Rotterdam Belediye Başkanı’na parayı akıtmış

İÇİNDEKİLER

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Türk Başkonsolosluğuna girmesine engel olmak için "özel time vur emri" verdiğini söyleyen Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Abutalip'in ipliğini Akit, pazara çıkardı. Akit, alçak belediye başkanının Türkiye düşmanlığının nedenini deşifre edecek çok önemli belgelere ulaştı. Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Abutalip'in öfkesinin perde arkasında Fetullahçı Terör Örgütü militanlarına yönelik operasyonlar olduğu ortaya çıktı.

SEÇİM KAMPANYASI İÇİN BAĞIŞ YAPMIŞLAR
Abutalip'in Hollanda'daki FETÖ yapılanmasıyla yoğun irtibatı bulunduğu, Rotterdam'daki yerel seçimlerde FETÖ'den ciddi finans desteği aldığı belirlendi. Yapılan araştırmada Abutalip'in, örgütün Hollanda'daki finans ve bürokrasi yapılanmasında aktif görev alan FETÖ'cü HOGİAF eski Başkanı Mehmet Kabakyer, Zeki Baran ve Mevlüt Çakı'yla temas halinde olduğu ve sık sık bir araya geldikleri ifade ediliyor. 2009 yılındaki seçimler öncesi de FETÖ'nün Abutalip'i desteklediği, ABD'de seçimlerinde olduğu gibi Abutalip'in seçim kampanyasına önemli miktarda bağış yaptıkları ifade edildi. Mehmet Kabakyer, Zeki Baran ve Mevlüt Çakı'nın 2012 senesinde de Abutalip'i Türkiye'ye getirdiği, örgütün merkez üssü durumunda bulunan kapatılan Gazeteci Yazarlar Vakfı, Zaman Gazetesi ve diğer birimlerini gezdirdiği, Kayseri'de yapılanmaya mensup önemli iş adamlarıyla görüşmeler gerçekleştirdikleri vurgulandı.

BARAN MECLİS ÜYESİ ÇIKTI
Mehmet Kabakyer'in bir dönem başkanı olduğu Hollanda Genç İşadamları Federasyonu (HOGİAF) ve Rotterdam Genç İşadamları Derneğinin (ROGİAD) örgütün Hollanda'daki finans yapılanmasına dahil olduğu, Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Abutalip'i izole eden birimde yer alan Zeki Baran'ın ise Rotterdam Charlois İlçe Belediye Meclisi üyesi görevinde bulunduğu kaydedildi. Mevlüt Çakı'nın ise Bilal Chicken adıyla tavuk üretim ve kesim işletmesi sahibi olduğu, çevre kentlerdeki belediye başkanı ve diğer yerel yöneticileri örgüt lehine yönlendirmekle sorumlu olduğu, son olarak Amsterdam Nieuw West Belediye Başkanı Ahmed Baddoud üzerinde yoğunlaşıldığı kaydedildi

Kaynak: Yeni Akit