Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa'ya rest

Cumhurbaşkanı Erdoğan Eskişehir'de vatandaşlara seslendi. Erdoğan Avrupa'nın başörtüsü yasağı için ,"Şimdi ne yapıyorlar? Başörtüsünü yasaklıyor. Neymiş özgürlükmüş? Demokrasiymiş! Sıkıysa kipayı da yasaklasana?" dedi.

Giriş Tarihi 17 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 17 Mart 2017, 16:59
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Avrupa’ya rest

İÇİNDEKİLER

Eskişehir'de toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda'ya zehir zemberek sözlerle yüklendi. Hollanda'nın Türkiye'ye uyguladığı faşist uygulamalar sonrası seçimler bittikten sonra U dönüşü yapmasına değinen Erdoğan, "Oturur bir kahvaltı yaparız yemek yeriz diyorlar.Geç onları geç! Terbiyesizliğe bak,hale bak sen dalga mı geçiyorsun? Sen kendi çıkarın için her türlü haydutluğu yapacaksın. Ondan sonra hiçbir şey olmamış gibi devam edeceksin. Bu ülke kendine dostluk edene nasıl vefa ve dostluk ediyorsa. Bu ülkeye düşmanlık edene de bedelini ödetmek zorundayız. " dedi.

Hollanda'nın uygulamalarının karşılıksız kalmayacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benim ülkemin bakanına kapıyı kapatanlara bizim de kapılarımız kapalıdır. Benim bakanıma uçuş yasağı getirenlere bundan sonra bizim de uçuş yasağımız vardır. " ifadelerini kullandı.

Erdoğan Avrupa'nın başörtüsü yasağı içinse "Şimdi ne yapıyorlar? Başörtüsünü yasaklıyor. Neymiş özgürlükmüş? Demokrasiymiş! Sıkıysa kipayı da yasaklasana? Biz bunlardan bıktık, bıktık!" ifadelerini kullandı.

İşte o konuşmadan satır başları;

"Bu 16 Nisan bakın unutmayın 15 Temmuz'un bir intikamı olacaktır.15 Temmuz'da bu millete bomba yağdıranlar, kandildekiler şimdi hayır diyor. Ana muhalefet ne diyor, hayır. Kimler bir araya geldi görüyor musunuz. Bunların birbirinden bir farkı yok. AK Parti'ye gönül veren kardeşlerim evet diyor, MHP'li kardeşlerim evet diyor, BBP'li kardeşlerim evet diyor. Fakat CHP'ye HDP'ye Saadet'e gönül verenlere de sesleniyorum. Gelin sizler de bir olun. Beraber olalım, Hep birlikte Türkiye olalım.

YAZIKLAR OLSUN, ELİNE, GÖZÜNE DURSUN
Çıkmış ana muhaleftin başındaki zat huzur yok, mutluluk yok diyor. Yazıklar olsun, eline gözüne durdun. Sen SSK'nın başındayken hastanelerin halini benim kardeşlerim bilir. İlacımızı alamıyorduk. Kimdi o zaman müdür, sendin. Ey Kılıçdaroğlu senin daha çok yolun var. Sende hizmet aşkı yok, sende dert yok, dikili bir ağacın yok.

AVRUPA BAŞÖRTÜSÜ YASAĞINA SERT TEPKİ
Şimdi ne yapıyorlar? Başörtüsünü yasaklıyor. Neymiş özgürlükmüş? Demokrasiymiş! Sıkıysa kipayı da yasaklasana? Biz bunlardan bıktık, bıktık!

BUNDAN SONRA BİZİM DE UÇUŞ YASAĞIMIZ VAR
Türkiye'nin bir bakanı kendi vatandaşları ile görüşmek için geldiğinde OHAL etmenin neresi özgürlük. Belediye OHAL ilan ediyor. Kim bu belediye. İstanbul Büyükşehir belediyesi kardeş şehir anlaşmasını iptal etti. Bitti. bu iş. Benim ülkemin bakanına kapıyı kapatanlara bizim de kapılarımız kapalıdır. Benim bakanıma uçuş yasağı getirenlere bundan sonra bizim de uçuş yasağımız vardır.

TERBİYESİZLİĞE BAK, DALGA MI GEÇİYORSUN
"Oturur bir kahvaltı yaparız yemek yeriz" geç onları geç! Terbiyesizliğe bak,hale bak sen dalga mı geçiyorsun? Sen kendi çıkarın için her türlü haydutluğu yapacaksın. Ondan sonra hiçbir şey olmamış gibi devam edeceksin. Bu ülke kendine dostluk edene nasıl vefa ve dostluk ediyorsa. Bu ülkeye düşmanlık edene de bedelini ödetmek zorundayız. Aksi takdirde milletimize mahcup oluruz. Maskelerini çıkarmaya, ağızlarındaki baklayı ucundan kıyısından da olsa çıkarmaya başladılar.

AVRUPA'NIN GELECEĞİ SİZLERSİNİZ
Avrupa'daki kardeşlerime sesleniyorum; yaşadığınız, çalıştığınız yerler sizin vatanınızdır, sılanızdır. Oraya sahip çıkın, daha iyi yerlerde yaşayın, en güzel evlerde oturun, en iyi arabalara binin, 3 değil 5 çocuk yapın. Avrupa'nın geleceği sizlersiniz.

SEN NASIL BARO BAŞKANISIN?
Türkiye Barolar Birliği Başkanı güya hukukçu...Orada teröristlerle ortak salon toplantıları yapıyor. Sen nasıl hukukçusun, nasıl baro başkanısın? Bir baro başkanı kalkıp da Avrupa'da, Türkiye'den böyle bir çalışmaya katılabilir mi? Üstelik sen hukukçusun. Hukuk tanımayan kişilerle nasıl bir arada olursun. Sen bu ülkede nasıl olacakta hukukçu kılığıyla dolaşacaksın.

KLAVUZU AVRUPA'DAKİ FAŞİSTLER OLAN...
Hadi Hollanda'yı anladık, peki içimizdeki Hollanda'lılara ne oluyor. Ana muhalefetin başındaki zat avanesi terör örgütleriyle bir olup, anayasa değişikliğini karalamaya çalışıyor. Güya anayasa değişikliğini kötülemek için sağa dönüp gençlerimize hakaret ediyorlar, sola dönüyorlar parlamentoya ileriye bakıyorlar muhtarlara hakaret ediyorlar. Bunlarla da kalmıyor Suriyeli muhacirleri milletimize hedef göstermeye çalışıyorlar. Kılavuzu Avrupa'daki faşistler olan bir partinin varacağı yer tek parti dönemi CHP'dir başka bir şey değil.

7 SEÇİM KAYBETMİŞ, İSTİFA ETMEMİŞ
CHP'ye gönül veren kardeşlerim için üzülüyorum. Yeni yönetim sisteminde artık milletin yüzde 50+1 oyunu almadan yürütme gücünü temsil etmek mümkün değil. CHP'nin cumhurbaşkanlığını biz göremeyiz, çocuklarımız da göremez. Bugüne kadar 7 seçim kaybetmiş, istifa etmemiş. Sürekli bir tek adam lafı edip duruyor ya aslında kendisi öyle. Türkiye 16 Nisan'dan sonra inşallah bu sistemden kurtuluyor."