BayanLock

Ali Fuat Yılmazer, yasa dışı dinleme yaptığı gerekçesiyle tutuklandı. Hrant Dink davasında “Tasarlayarak adam öldürmeye yardım”la suçlandı. Dün bir kez daha hakim karşısındaydı. Kendisi savunma yaparken biri avukat olan diğeri hukuk fakültesinde okuyan iki kızı FETÖ’den gözaltına alındı. Kardeşlerin ByLock kullandığı açıklandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Mart 2017 Güncelleme 17 Mart 2017, 01:59
BayanLock

İÇİNDEKİLER

İstanbul Emniyeti İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yaptı. Bir dönem Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'nın en önemli birimlerinden olan C Şubesi'nde çalıştı. Ergenekon, Balyoz gibi kumpasların mimarıydı! Adı son olarak Hrant Dink cinayetinde karşımıza çıktı. 2014 yılında ise yasa dışı dinleme yaptığı gerekçesiyle tutuklandı. Ali Fuat Yılmazer'in adı şimdi de kızlarından dolayı kamuoyuna yansıdı. Buna göre Ali Fuat Yılmazer (50), dün Dink suikastı kapsamında hakim karşısına çıktı. Çünkü gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında "örgüt üyeliği" ve "tasarlayarak adam öldürmeye yardım" suçlarından yargılanmaktaydı.

TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLMİŞ!
Yılmazer savunma yaparken önemli bir olay yaşandı. İki kızına FETÖ operasyonu yapıldı. Adres ise Sakarya'ydı. Yılmazer'in kızı olan avukat Fatma Saadet Yılmazer, gözaltına alındı. Yılmazer'in ByLock kullanıcısı olduğu açıklandı. Ayrıca, FETÖ'nün kapatılan bazı dernekleriyle irtibatı bulunduğu saptandı. Yine ByLock kullanıcısı olduğu belirlenen hukuk fakültesi öğrencisi Rabia Fitnat Yılmazer ise Ankara'da gözaltına alındı. Fitnat Yılmazer'in de ByLock kullandığı vurgulandı. Fatma Yılmazer'in örgütün avukat yapılanmasına yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında da şüpheli olduğu saptandı. Sakarya'daki adresinde yapılan aramada, babasına ait 3 ruhsatlı tabanca, 1 ruhsatsız tabanca, teröristbaşı Gülen'e ait kitaplar ile 1 dolarlık banknotların ele geçirildiği açıklandı. Öte yandan Ali Fuat Yılmazer, mahkemedeki ifadesinde teröristbaşı Gülen'e övgüler yağdırdı! Yılmazer, "Gülen grubu bugün de benim için terör örgütü değil. Kişisel kanaatim de çalışmalarım da bu yöndeydi" ifadelerini kullandı.



Evli ve 4 çocuk babası olan Ali Fuat Yılmazer, Hrant Dink cinayeti öncesinde Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı C Şubesi müdürü olarak görev yaptı. Ergenekon, Balyoz gibi davaların mimarı olduğu iddia edilen Yılmazer, Oda TV davasından sonra pasif göreve atandı. 2014 yılında ise gözaltına alınıp tutuklandı.


* Yılmazer'in evinde yapılan aramada babasının silahları ile 1 dolarlık banknotlar ele geçirildi.