Teröre geçit yok!

Terörle mücadele operasyonları hız kesmeden devam ediyor! İzmir merkezli 3 ilde PKK'ya yönelik yapılan operasyonda 44 kişi gözaltına alındı. Öte yandan Şırnak ve Adana'da düzenlenen operasyonlarda ise toplam 76 kişi gözaltına alındı.

Giriş Tarihi 16 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 16 Mart 2017, 16:57
Teröre geçit yok!

İÇİNDEKİLER

İzmir merkezli 3 ilde, terör örgütü PKK üyelerine yönelik yapılan operasyonda, 44 kişi gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın PKK'ya yönelik yürüttüğü soruşturma sonrasında, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, MİT, İstihbarat Şube Müdürlüğü, Özel Harekat Şube Müdürlüğü ile Menemen İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün desteğiyle operasyon yaptı. İzmir merkezli Diyarbakır ve Eskişehir illerindeki operasyonlarda toplam 44 kişi gözaltına alındı. Evlerdeki aramalarda 2 tabanca, çok sayıda mermi ile örgütsel döküman ele geçirildi.

ADANA'DA 36 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Adana'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 36 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, PKK/KCK terör örgütüne üye oldukları ve örgüt tarafından gerçekleştirilen eylemlere katıldıkları öne sürülen şüphelilere yönelik çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Özel Harekat polislerinin de destek verdiği operasyonda ekipler, "koçbaşı" ile kapılarını kırarak girdikleri evlerde arama yaptı.

Operasyonda gözaltına alınan 8'i kadın 36 şüpheli, geniş güvenlik önlemleri altında Adana Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

ŞIRNAK'TA 40 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Şırnak'ta terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda, aralarında 8 mahalle muhtarının da olduğu 40 kişi gözaltına alındı.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, kent merkezinde terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık yaptıkları gerekçesiyle aralarında 8 mahalle muhtarının da olduğu 40 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.