Rusya'dan S-400 açıklaması

Rusya ve Türkiye S-400 füze sistemlerinin fiyatını görüştüğü bildirilirken Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov Rus tarafının savunma sistemleri konusunda Türkiye'yle işbirliğine karşı olmadığını belirterek "Her iki taraf da bununla ilgileniyor, görüşmelerimiz devam edecek" dedi.

Giriş Tarihi 15 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 15 Mart 2017, 12:54
Rusya’dan S-400 açıklaması

İÇİNDEKİLER

İzvestiya gazetesi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, geçen hafta Kremlin'de gerçekleştirdikleri görüşmede Türkiye'ye S-400 hava savunma sistemi nin sağlanmasını görüştüklerini yazdı. İzvestiya'ya göre, görüşmeler, sistemin fiyatının konuşulduğu bir aşamada bulunuyor.

Bu arada, her iki liderin de böyle bir anlaşma ile ilgilendikleri bilgisini doğrulayan Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov İzvestiya'ya verdiği demecinde, Rus tarafının savunma sistemleri konusunda Türkiye'yle işbirliğine karşı olmadığını belirterek "Her iki taraf da bununla ilgileniyor, görüşmelerimiz devam edecek" dedi.

Peskov'un açıklamasını yansıtan Sputniknews "Peskov'un yanı sıra Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu da, Türkiye ile olası bir S-400 anlaşması imzalanmasının, Putin ve Erdoğan'ın Kremlin'de görüştüğü konulardan biri olduğunu doğruladı" dedi.

Daha önce Rus savunma şirketi Rostec'in CEO'su Sergey Çemezov, S-400 sistemi alabilmesi için Türkiye'ye Rusya tarafından kredi verilmesi konusunda görüşmeler yürüttüğünü söylemişti