İnsanlıkla örtüşmedi

Haçlı ruhu geri geldi! Avrupa Adalet Divanı işyerinde başörtüsü takmanın yasaklanabileceğine karar verdi. Kararda, “İşverenler çalışanların dini sembol niteliğinde kıyafet giymelerine yasak getirebilir” denildi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Mart 2017 Güncelleme 15 Mart 2017, 02:06
İnsanlıkla örtüşmedi

İÇİNDEKİLER

Avrupa önce Türk düşmanlığında birleşti. Türkfobiyi şimdi de İslamofobi izledi. Avrupa Adalet Divanı, insan hakkını çiğnedi! Buna göre Fransa ve Belçika'da işyerinde başörtülerini çıkarmayı reddeden iki Müslüman kadın, Avrupa Adalet Divanı'na gitmişti. Kararın iptalini istemişti. Avrupa Adalet Divanı bu konudaki kararını dün verdi. Lüksemburg merkezli Avrupa Birliği Adalet Divanı, açıkça belli olan dini sembollerin işyerinde yasaklanabileceğine hükmetti.

KARAR TAM BİR SKANDAL
Kararda, "Görünür şekilde siyasi, felsefi ve dini sembol niteliğinde kıyafet giyilmesine yönelik yasak, tüm çalışanların tarafsız giyinmesini şart koşan şirket kurallarına dayanmalıdır" denildi. Her iki davada da Belçika ve Fransa'daki temyiz mahkemeleri, Avrupa Adalet Divanı'nın, AB içtihatları doğrultusunda konuyla ilgili mütalaa vermesini istedi. Müslüman dünyası bu karara tepki gösterdi. Avrupa Irkçılıkla Mücadele Ağı (ENAR) Başkanı Amel Yacef, "Bu, Müslüman yasağından başka bir şey değildir" dedi. Kararın, özel sektörde dinlerine uygun giyinen Müslüman kadınlara yönelik ayrımcılığı yasal hale getireceğini belirten Yacef, şunları söyledi: "İnanç özgürlüğü ve iş piyasalarına erişim temel insan haklarıdır. Ancak Adalet Divanı'nın aldığı karar, tüm başörtülü Müslüman kadınları etkili biçimde iş yerlerinden uzak tutabilecek endişe verici bir karardır. Hayat Avrupa'da artık daha da zorlaşacak."

ŞİMDİ DE SOYKIRIM KÜSTAHLIĞI
Almanya, rezaletlerine bir yenisini daha ekledi. Köln Büyükşehir Belediye Başkanlığı, sözde Ermeni soykırımı anıtı için onay verdi. Anıtın, Müslümanlara ait bir bölümün de bulunduğu Lehmbacher Weg Mezarlığı'na dikilmesi kararlaştırıldı. Köln Türkleri Dayanışma Platformu Sözcüsü Levent Taşkıran, "Bu karar Türkler'e saygısızlıktır. Bu kararı tanımıyoruz ve antidemokratik buluyoruz" dedi.