Şafak Pavey'den Almanya ve Hollanda'ya destek

Almanya ve Hollanda ile yaşanan siyasi krizlere ilişkin Alman medyasına konuşan CHP'li Şafak Pavey yaşananlardan Türkiye sorumlu tuttu. Böyle bir durumda bile ülkesinin yanında yer almayan, Avrupa'nın faşist uygulamalarını görmezden gelen CHP'li vekil, "Yaşananlar Türk diplomasisine itibar kaybettiriyor" ifadesini kullandı.

Giriş Tarihi 14 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 14 Mart 2017, 10:11
Şafak Pavey’den Almanya ve Hollanda’ya destek

İÇİNDEKİLER

Almanya'nın başkenti Berlin'de PKK destekçisi DW'nin sorularını yanıtlayan CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey Türkiye'ye ilişkin skandal suçlamalarda bulundu. Avrupa ülkelerinin faşist uygulamalarını görmezden gelen Pavey Avrupa ülkeleriyle yaşanan krizlerden Türkiye'yi sorumlu tuttu. İşte CHP'li vekilin o skandal sözleri:

"YAŞANANLAR TÜRK DİPLOMASİSİNE İTİBAR KAYBETTİRİYOR"
"İktidar, kendi koyduğu yasaları çiğniyor. Çünkü bizim kanunumuzda yurt dışı temsilciliklerinde ve gümrük kapılarında her türlü propaganda yasaklanmıştır. Bunun altında yatan düşünce ise Türkiye'deki siyasi tartışmaların yurt dışındaki tartışmalara yansımamasıdır. Yaşanalar Türkiye'ye, Türk diplomasisine itibar kaybettiriyor.

TÜRKİYE'Yİ SUÇLU GÖSTERDİ
Özellikle hükümetin yurt dışında demokrasiye yönelik yaptığı açıklamalar, Türkiye'de yaşanan demokrasi ihlalleri göz önünde tutulduğunda, dünya kamuoyunda bir tutarsızlık, bir çifte standart olarak algılanıyor. Eğer demokrasi dersi vermek istiyorsak ve samimi isek iğneyi kendimize çuvaldızı başkalarına batırmak durumundayız"