Çavuşoğlu: Avrupa 2. Dünya Savaşı öncesine geçiyor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Avrupa'nın içine düştüğü durum çok samimi söylüyorum bizi endişeye sürüklüyor çünkü Avrupa yavaş yavaş uçuruma doğru gidiyor. Avrupa, 2. Dünya Savaşı öncesine geçiyor." dedi.

Giriş Tarihi 14 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 14 Mart 2017, 15:05
Çavuşoğlu: Avrupa 2. Dünya Savaşı öncesine geçiyor

İÇİNDEKİLER

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Hasta Avrupa'nın durumunu da çok iyi anladık. Neden onlar bir Dışişleri Bakanı'nın ziyaretini iptal ediyor. Geçen sene de gittim ben, şimdi ne oldu, neden şimdi? Avrupa'nın içine düştüğü durum çok samimi söylüyorum bizi endişeye sürüklüyor çünkü Avrupa yavaş yavaş uçuruma doğru gidiyor. Avrupa, 2. Dünya Savaşı öncesine geçiyor. En üzüntü verici olanı da merkez partilerinde 5, 6, 7 yıldır bu kaymayı görüyoruz. Nereye doğru? Irkçı partilere doğru kayıyorlar." dedi.

"Benimle telefonla görüşmelerde 'gerçekten benimsemiyoruz, gerçekten utanıyoruz' diyen siyasetçiler (Avrupalı siyasetçiler), daha sonra Hollanda'ya destek atıyorlar." ifadelerini kullanan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Neden biliyor musunuz? Korku. Ne korkusu biliyor musunuz? Türkiye'den çekindiklerini, kıskandıklarını biliyoruz da Avrupa Birliği dağılıyor, kendi aralarında ne kadar safları sıkı tutarız da Avrupa Birliği dağılmaz diye korkuyorlar. Onlara bir sözüm var; korkunun ecele faydası yok."