Telminatör ödemedi

CHP’li Elif Türkmen 13 ayda 2 milyon liralık iletişim masrafı yaptı. Skandal ortaya çıkınca CHP “Elif Hanım evini satar öder, milletvekilleri olarak öderiz. Altında kalmayız” açıklaması yaptı. Ancak bu sözlerin arkasında kimse durmadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Mart 2017 Güncelleme 12 Mart 2017, 03:30
Telminatör ödemedi

İÇİNDEKİLER

TBMM'nin 16 Nisan'da referanduma sunulacak anayasa değişikliği teklifi mesaisinin hemen ardından kamuoyuna yansıyan Başkanlık Divanı üyelerinden birinin 2016 yılı haberleşme faturasının 1 milyon 200 bin lirayı bulduğu iddiaları Meclis'i karıştırdı. Kısa süre içinde fatura skandalına imza atan ismin CHP'nin divan üyesi ve Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen olduğu ortaya çıktı. Türkmen'in 2017 yılının Ocak ayında da haberleşme giderlerinin 800 bin lirayı bulduğu da yine kamuoyuna yansıdı. Fatura skandalıyla ilgili yaptığı ilk açıklamada "Şok oldum. Haberim yok. Mesaj, ara ara da mektup gönderiyoruz. Kimden kaça aldıklarını bilmiyorum. Çok üzüldüm. Keşke uyarsalardı. Bu hizmetin bu kadar pahalı olduğunu bilmiyordum" diyen Türkmen, uzun süre hem partisinden hem de kamuoyundan gelen istifa baskısına direndi. Bu arada ise Türkmen'in Meclis kasasından ödenen faturasının Adana'da CHP mitingi için seçmene gönderilen mektuplar nedeniyle kabardığı ortaya çıktı.

KENDİSİNE YAKIŞANI YAPTI!
Skandal fatura CHP'de de rahatsızlığa yol açarken gerek genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu gerekse de parti yöneticilerinden "Elif Hanım kendisine yakışanı yapacaktır" sözleriyle hem istifa etmesi hem de haberleşme faturasını ödemesi gerektiği mesajı verdi. Yapılan tartışmalar Türkmen'in sadece parti yönetiminin isteğiyle Başkanlık Divanı'ndaki katip üyeliğinden istifa etmesi sonucunu doğurdu. CHP ise Adana mitinginin mektup harcamalarını bile Başkanlık Divanı üyeliği sıfatı nedeniyle kendisine tanınan 'sınırsız' harcama hakkını kötüye kullanan Türkmen'le ilgili parti içinde disiplin sürecini bile işletmedi. CHP Parti Meclisi üyesi ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ise katıldığı bir televizyon yayınında "Elif Hanım evini satar öder, milletvekilleri olarak öderiz. Altında kalmayız" diyerek CHP'nin bu faturayı ödeyeceğini belirtti. Ancak 2 milyon lirayı aşan faturayla ilgili ne CHP ne de Türkmen'den herhangi bir adım gelmedi. Fatura ise millete kesildi.

FATURA MİLLETE KALDI
CHP'li Elif Türkmen, 2 milyon liralık fatura çıkarmıştı.


* Elif Türkmen'in milyonluk masraflarının birçoğunu CHP mitingleri için dağıtılan davetiyeler oluşturdu.