Bakan Kaya'dan ilk açıklama

Hollanda girişinde aracı durdurulan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya A Haber'e konuştu...

Giriş Tarihi 11 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 12 Mart 2017, 00:09
Bakan Kaya’dan ilk açıklama

İÇİNDEKİLER

Bakan Kaya şöyle konuştu: "Gerçekten akılalmaz olaylar yaşanıyor. Hollanda ve Almanyada bir seyahat planladık. Bizim herhangi bir ülkenin içişlerine karışmak gibi niyetimiz yok. Bu antidemokratik bir yaklaşımdır. Sözde demokrasi anlayışları var. Konsolosluğun 30 metre yakınındayız. Konsolosluğa gitmemizi yasaklıyorlar. 16 Nisan'da vatandaşlarımız gereken cevabı verecek. Ben Avrupa'daki vatandaşlarımızdan güçlü bir şekilde evet demelerini istiyorum" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğuna girişine izin verilmemesine ilişkin, "Yüzlerce polis, vatandaşlarımızla aramızda barikat örmüş durumda. Hiçbir güç, aramızdaki bağı koparamaz." değerlendirmesinde bulundu.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Kaya, Başkonsolosluğa girişine izin verilmemesine yönelik güncel durum hakkında bilgi verdi.

Bakan Kaya, Rotterdam Başkonsolosluğuna 30 metre mesafede tutulduklarını ve içeri girmelerine izin verilmediğini belirterek, "Yüzlerce polis, vatandaşlarımızla aramızda barikat örmüş durumda. Hiçbir güç, aramızdaki bağı koparamaz." ifadelerini kullandı.