Karadeniz’de nefes kesen tatbikat

Deniz Hava Komutanlığından Batı Karadeniz’de nefes kesen tatbikat

Giriş Tarihi 10 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 10 Mart 2017, 21:20
Karadeniz’de nefes kesen tatbikat

İÇİNDEKİLER



Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), "Şehit Deniz Binbaşı Deniz Akdeniz Taktik Tatbikatı-1/17"nin Batı Karadeniz'de gerçekleştirildiğini açıkladı.


TSK'dan yapılan açıklamada, "Deniz Hava Komutanlığı, 'Şehit Deniz Binbaşı Deniz Akdeniz Taktik Tatbikatı-1/17' suüstü gemileri, denizaltılar, deniz helikopterleri ve deniz karakol uçaklarının katılımıyla 21-23 Şubat 2017 tarihleri arasında Batı Karadeniz'de icra edilmiştir"


Birliklerin harbe hazırlık durumlarını yüksek seviyede tutmak maksadıyla icra edilen tatbikat kapsamında; Suüstü Harbi, Denizaltı Savunma Harbi, Dikey İkmal, Helikopter ile Gemiye İniş Kalkış ve Arama Kurtarma eğitimleri, Harbe hazırlık ve idame eğitimleri icra edilmiştir.



Tatbikata; Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 1 fırkateyn, 1 hücumbot, 1 denizaltı, 14 sorti deniz karakol uçağı ve 40 sorti helikopter ile Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan 1 sahil güvenlik botu iştirak etmiştir.


Tatbikata adı verilen Dz.Bnb.Deniz AKDENİZ 12 Ekim 2014 tarihinde görev uçuşu esnasında SH-70 helikopterinin Kartepe/KOCAELİ'de düşmesi neticesinde helikopterdeki 3 silah arkadaşı ile birlikte şehit olmuştur. Ruhları şâd olsun." denildi.