Bozguncu etkenlere karşı uyanık olunmalı

Almanya ile Türkiye arasında gerilime rağmen iki ülke arasındaki dostluğun baki olduğunu vurgulayan Bakan Avcı, “Almanya’daki ana akım medyanın bozucu etkenlere karşı uyanık olmasında yarar var” dedi

Giriş Tarihi 10 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 10 Mart 2017, 00:39
Bozguncu etkenlere karşı uyanık olunmalı

İÇİNDEKİLER

Son günlerde Almanya ile Türkiye arasında tırmanan ilişkilere rağmen Alman turizmciler "Türkiye'den vazgeçmeyiz" mesajı verirken, Alman basınında bazı provokatif haberler yer almaya başladı. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, ITB Fuarı'nın ikinci gününde 'Türkiye turistler için güvensiz' iddialarına açıklık getirmek için Alman basın mensuplarıyla bir araya geldi. İki ülke arasındaki dostluğun baki olduğunu vurgulayan Bakan Avcı, şunları söyledi: "Turizm sektörü aynı zamanda algı yönetimi sektörüdür. Çünkü turizm 'İyi oluyor' dedikçe iyi olma gücü artan 'Kötü oluyor' dedikçe kötü giden, kendine göre işleyen Murphy Kanunu olan bir sistem. Almanya ve Türkiye'nin turizm ilişkilerinde algı yönetimi çok önemli. Son dönemlerde algı sürecini bulandırmak isteyen sızmalar özellikle internet medyasında görülüyor. 2 ülkedeki ana akım medyanın bu tür bozucu etkenlere karşı uyanık ve dikkatli olmasında yarar var." "Türkiye bir hukuk devletidir. Ülkemizde kimse gazetecilik faaliyetlerinden dolayı tutuklanmaz" diyen Avcı, "Tutuklanan kişinin umarım en erken şekilde yargılama süreci biter. Yargı sürecine size de bana da saygı duymak düşer. Nasıl ki Berlin'de hakimler varsa Türkiye'de de var" ifadelerini kullandı.

HER İKİ TARAF DA KAYBEDER
Toplantıya, Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, Türkiye Otelciler Birliği Genel Müdürü İsmail Taşdemir ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Genel Sekreteri Çetin Gürcün de katıldı. Alman basınının Türkiye'deki otellerin kalitesini nasıl koruyacağı yönündeki soruyu yanıtlayan Osman Ayık, "Türkiye'ye gelenlerin olumsuzluk yaşadığını duydunuz mu? İlişkiyi koordinasyon halinde götürmek gerekiyor. Sorunları aşamazsak, her iki taraf da kaybeder" dedi.