Erdoğan'dan TSK'da başörtüsü serbestisi yorumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan TSK personeli için getirilen başörtüsü serbestisine ilişkin "Bu beklenen ve olması gereken bir adımdı" dedi.

Giriş Tarihi 28 Şubat 2017, 00:00 Güncelleme 28 Şubat 2017, 14:16
Erdoğan’dan TSK’da başörtüsü serbestisi yorumu

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TSK personeli için getirilen başörtüsü serbestisine ilişkin görüşlerini paylaştı. "Bu beklenen ve olması gereken bir adımdı" diyen Erdoğan başka ülkeleri de örnek gösterdi.

İşte Erdoğan'ın Türk Silahlı Kuvvetleri kadın personeli için yıllardır uygulanan başörtüsü yasağının kaldırılmasına ilişkin değerlendirmesinden öne çıkanlar:

İNGİLTERE'DE BİLE OLAN BU ÜLKEDE NEDEN OLMASIN
"Bu noktada tabi yapılan beklenen ve olması gereken bir adımdı. Bu konuda arkadaşlarımız değerlendirmelerini yaptıktan sonra gerekli adımlar atıldı. Temennimiz odu ki;İ Bu noktadaki mevzuata göre hanım kardeşlerimiz inanç hürriyetinden, emek noktasında, iş temini noktasındaki hürriyetinden her yerde istifade edebilmesidir. Her yerde bu ön açılmış vaziyette. bundan sonraki süreçtede bu anlamda mağdur hanım kardeşlerimiz bu kurumlarda yerlerini alabileceklerdir. Dünyanın değişik ülkelerinde görüyoruz. ABD'de de var. İngiltere'ye geliyorsunuz. Oralarda bu oluyorda bizde neden olmasın. Temenni ediyorum ki; hiçbir aşırılığa fırsat vermeden belli bir çerçevede bunların devamı."