Kanada'daki saldırıya Dışişleri'nden sert tepki!

Kanada'da bir camiye gerçekleştirilen ve 6 Müslümanın yaşamına mâl olan kalleş saldırıya Dıişleri Bakanlığı'ndan tepki geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada "Kutsal bir mekanda ibadet eden masum insanları hedef alan saldırıyı şiddetle kınıyoruz." İfadelerine yer verildi.

Giriş Tarihi 30 Ocak 2017, 00:00 Güncelleme 30 Ocak 2017, 17:32
Kanada’daki saldırıya Dışişleri’nden sert tepki!

İÇİNDEKİLER

Dışişleri Bakanlığı'nca Kanada'nın Quebec eyaletinin başkenti Quebec'te dün bir camiye yapılan saldırı kınanarak, "Kanada Hükümeti'nin, İslamofobi kaynaklı söylem ve eylemlerin hızla arttığı bir dönemde gerçekleşen bu saldırının mahiyetine ilişkin soruşturmayı gereken ciddiyet ve hassasiyetle yürüteceğine inanıyoruz" denildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Kanada'nın Quebec şehrindeki camiye yönelik saldırıyla ilgili yapılan yazılı açıklama, şöyle:

"Kanada'nın Quebec eyaletinin başkenti olan Quebec City'de aynı zamanda cami olarak kullanılan İslam Kültür Merkezi'nde meydana gelen ve kutsal bir mekanda ibadet eden masum insanları hedef alan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Kanada Hükümeti'nin, İslamofobi kaynaklı söylem ve eylemlerin hızla arttığı bir dönemde gerçekleşen bu saldırının mahiyetine ilişkin soruşturmayı gereken ciddiyet ve hassasiyetle yürüteceğine inanıyoruz. Türkiye, birçok farklı ırk ve dine mensup insanın barış içinde birarada yaşadığı Kanada'nın huzurunu hedef alan bu menfur saldırı karşısında dost ve müttefik Kanada ile tam bir dayanışma içerisindedir."