Barbaros Şansal tutuklandı

Barbaros Şansal sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Giriş Tarihi 03 Ocak 2017, 00:00 Güncelleme 03 Ocak 2017, 20:16
Barbaros Şansal tutuklandı

İÇİNDEKİLER

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) sınırdışı edildikten sonra gözaltına alınarak savcılığa çıkarılan ünlü modacı Barbaros Şansal'ın "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan tutuklanması talep edildi.

Barbaros Şansal, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Şansal, saat 17.15 sıralarında polisler eşliğinde adliyenin savcılık katına çıkarıldı. Barbaros Şansal, kendisini saatlerdir adliyede bekleyen avukatı Efkan Bolaç ile birlikte soruşturmayı yürüten Basın savcılarından Umut Tepe'ye ifade verdi.

SADECE BİR TWEET'İ KABUL ETTİ
Şansal savcılığa verdiği ifadesinde, suçlanan paylaşımlardan bir tweet'i kabul ederek "Buradaki amacım üç farklı inanca sahip insanların mağdur edildiğine ilişkindir. Kesinlikle ayrımcı, nefret ve kin dili kullanılmamıştır" dedi.

"AYRIMCILIĞA KARŞI BİR HİCİV OLARAK PAYLAŞTIM"
Şansal, söz konusu videoyu ise saat 00.13 sıralarında yeni yıl mesajı olarak paylaştığını belirterek "19 Ekim 2015'te Reportare isimli internet sitesinde bir röportaj vermiştim. Bu röportajın başlığı da 'B... boğul Türkiye' idi. Videoda bu kelimeyi ayrımcılığa karşı bir hiciv olarak paylaştım. Hackerler tarafından bana telefonda hakaretler başladı. Bu nedenle tüm hesaplarımı ve iletişimimi tamamıyla kapattım. 1 Ocak 2017'den sonra hiçbir iletişim aracım yoktur. Suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.

BARBAROS ŞANSAL TUTUKLANDI
Sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle gözaltına alınan Barbaros Şansal, sevk edildiği hakimlikçe "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan tutuklandı.

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu savcılarından Umut Tepe tarafından ifadesi alındıktan sonra tutuklanması istemiyle nöbetçi İstanbul 14. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Şansal'ın hakimlik sorgusu sona erdi.

Nöbetçi hakimlik, Şansal'ın, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan tutuklanmasına karar verdi.