Rusya'da üçlü 'Halep' zirvesi

Suriye'deki gelişmeleri ele almak üzere 27 Aralık için planlanan Türkiye-İran-Rusya toplantısının yarın yapılacağı bildirildi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu toplantıya katılmak üzere bugün Moskova'ya hareket edecek.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Rusya'da üçlü 'Halep' zirvesi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Halep ve Suriye'deki gelişmeleri ele almak üzere Rusya'nın başkenti Moskova'ya gidiyor.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, 27 Aralık için planlanan Türkiye-İran-Rusya toplantısı yarın yapılacak. Çavuşoğlu, toplantıya katılmak üzere bugün Moskova'ya hareket edecek.

Çavuşoğlu, ziyaret vesilesiyle Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'la ikili konuların ele alınacağı bir görüşme de gerçekleştirecek.

Mevlüt Çavuşoğlu, geçen hafta katıldığı bir televizyon programında, toplantıyı, "Ülke (Suriye) genelinde ateşkesin sağlanması ve siyasi çözüm konusunda müzakerelerin başlaması için bir taraftan gayret sarf ediyoruz. Önümüzdeki süreçte bu çabalarımız devam edecek. Bu anlamda, bu ayın sonunda 27 Aralık'ta Moskova'da Türkiye, Rusya, İran üçlü toplantısını gerçekleştireceğiz." sözleriyle duyurmuştu.

Takvim Kaynak Tercihleri

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler