Dışişleri'nden suikast hakkında ilk açıklama!

Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a düzenlenen silahlı saldırı hakkında bir açıklamada bulundu

Giriş Tarihi 19 Aralık 2016, 00:00 Güncelleme 19 Aralık 2016, 22:11
Dışişleri’nden suikast hakkında ilk açıklama!

İÇİNDEKİLER

Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın Türkiye Büyükelçisi Andrey Karlov'un uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybettiğini belirterek, "Bu elim olay en geniş şekilde ve tüm boyutlarıyla tahkik edilecek olup, sorumlular Türk adaletinin önüne çıkarılacaktır. Bu saldırının Türkiye-Rusya dostluğunu gölgelemesine izin vermeyeceğiz" açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın Türkiye Büyükelçisi Andrey Karlov'un, Çankaya Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenlenen "Gezgin Gözüyle Kaliningrad'dan Kamçatka'ya Rusya" adlı fotoğraf sergisinde uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybettiğini duyurarak, vefat haberinin derin üzüntüyle öğrenildiği belirtti.

"SORUMLULAR TÜRK ADALETİNİN ÖNÜNE ÇIKARILACAKTIR"
Dışişleri Bakanlığı'ndan tapılan açıklamada, "Bu alçakça terörist saldırıyı lanetliyoruz. Olayın faili etkisiz hale getirilmiştir. Bu elim olay en geniş şekilde ve tüm boyutlarıyla tahkik edilecek olup, sorumlular Türk adaletinin önüne çıkarılacaktır. Büyükelçi Karlov, Türkiye'de zor bir dönemde son derece başarılı çalışmalar yürütmüş, gerek şahsi gerek mesleki özellikleriyle tüm devlet kademesinin takdirini kazanmış müstesna bir diplomattır. Anısı her zaman bizimle olacaktır. Bu saldırının Türkiye-Rusya dostluğunu gölgelemesine izin vermeyeceğiz" denildi.

"BU SALDIRI TERÖRÜN EN İĞRENÇ VE BARBARCA YÜZÜNÜ GÖSTERMİŞTİR"
Bakanlık, Rus halkına ve devletine taziyelerini bildirirken, "Bu saldırı, terörün en iğrenç ve barbarca yüzünü göstermiştir. Türkiye, Rusya'yla ve tüm diğer ortaklarıyla birlikte terörizmle mücadele için her türlü çabayı kararlılıkla göstermeye devam edecektir" açıklamasında bulundu.