Ankara'da Rus Büyükelçisi'ne silahlı saldırı

Rus Büyükelçisi Andrey Karlov Ankara’da, Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki bir resim sergisinin açılışında silahlı saldırıya uğradı. Açılış sonrası konuşma yaparken silahlı saldırıya uğrayan Karlov'un ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı öğrenildi, daha sonra elçinin hastanede hayatını kaybettiği açıklandı.

Giriş Tarihi 19 Aralık 2016, 00:00 Güncelleme 07 Ekim 2017, 11:02
Ankara’da Rus Büyükelçisi’ne silahlı saldırı

İÇİNDEKİLER

Ankara'da bir resepsiyon sırasında takım elbiseli ve uzun boylu birisi tarafından Rusya Büyükelçisi'ne silahlı saldırı yapıldı. Saldırı sonrasında çatışma yaşandı. Rusya, İran ve Türkiye'nin Halep'te çözüm konusunda bir araya geleceği dönemde Başkent'teki çirkin provokasyonun zamanlaması dikkat çekti.

BÜYÜKELÇİ HAYATINI KAYBETTİ
Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki bir resim sergisi açılışı sırasında gerçekleşen ​saldırıda Rus elçi Karlov yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Daha sonra elçinin kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği açıklandı.


BÜYÜKELÇİ KARLOV SALDIRI ÖNCESİNDE KONUŞMA YAPIYORDU

ZAMANLAMA DİKKAT ÇEKTİ
Rusya, İran, ve Türkiye'nin Halep'te çözüm konusunda bir araya geleceği dönemde başkentteki çirkin provokasyonun zamanlaması dikkat çekti.

RUS AJANSI: FETÖ ÜYESİ GRUP YAPMIŞ OLABİLİR
Rusya'nın resmi haber ajansı Interfax: "FETÖ üyesi grup yapmış olabilir." şeklinde haber geçti.


İŞTE SALDIRGAN

YAPILAN OPERASYONLA SALDIRGAN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Polis özel harekatın düzenlediği operasyon ile saldırganın etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

BİNALİ YILDIRIM BİLGİ ALDI, SOYLU OLAY YERİNDE
Başbakan Binali Yıldırım'ın, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırıya uğramasına ilişkin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere ilgili bakanlardan bilgi aldığı ve gelişmeleri takip ettiği belirtildi.

Çankaya Belediyesinin Çağdaş Sergiler Merkezindeki sergide silahlı bir saldırgan, Rus büyükelçiyi silahla vurdu. Saldırganla polis arasında çatışma çıktı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da olay yerine geldi.

ANDREY KARLOV KİMDİR?
Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, 2013 yılından bu yana Ankara'da görev yapıyordu.

Moskova'da 1954 yılında doğan Karlov, 1976'da Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Enstitüsünden, 1992 yılında ise Diplomasi Akademisi'nden mezun olarak yüksek öğrenimini tamamladı. Karlov, 1976'dan beri diplomatik alanda çalışmalarını sürdürüyordu.

SSCB, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı merkez teşkilatının yanı sıra yurtdışı temsilciliklerinde, özellikle 1976-1981 ve 1984-1990 yıllarında SSCB'nin Kuzey Kore'deki büyükelçiliğinde, 1992-1997 yıllarında da Rusya'nın Güney Kore Cumhuriyeti'ndeki büyükelçiliğinde farklı görevlerde çalıştı. Karlov, 2001-2006 döneminde ise Kuzey Kore'de büyükelçi olarak görev yaptı.

Karlov, 2007-2013 döneminde de ülkesinin Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdürü olarak görev yaptı.

Büyükelçi Karlov, 2013 yılının Temmuz ayından bu yana Rusya'nın Ankara Büyükelçisi olarak görevini sürdürüyordu. Korece ve İngilizce bilen Karlov, evli ve bir çocuk babasıydı.