Hürriyet'ten yeni operasyon

FETÖ'nün tetikçi Can Dündar üzerinden kurguladığı, Batı medyasının da körüklediği “Türkiye DEAŞ’a yardım ediyor” yalanı bu kez Hürriyet yazarı Tolga Tanış tarafından ortaya atıldı. Hem de CIA’nin bile özür dilediği bir yalan…

Giriş Tarihi 18 Aralık 2016, 00:00 Güncelleme 19 Aralık 2016, 17:20
Hürriyet’ten yeni operasyon

İÇİNDEKİLER

Hürriyet gazetesinin Washington Temsilcisi Tolga Tanış, "DEAŞ'ın Türk malı potasyum nitratları" yazısıyla Türkiye'nin terör örgütüne patlayacı yapımında yardımcı olduğunu savundu.

Oysa Tanış yazısında bağlantılar üzerinden yabancı ortaklı saygın bir şirketi işaret ediyordu. Yine de DEAŞ'a patlayıcı yardımında MİT'in bir payı olabileceğini söyleyerek istihbarat teşkilatımızı suçladı.

Kesin olmayan ifadelerle ve telefon görüşmelerinden hareketle Türkiye'yi suçlayan Tanış, biraz daha ileri giderek DEAŞ'ın Türkiye'deki saldırılarında "Türk malı nitratları" kullandığını iddiasını ortaya attı.



UCUZ NUMARALARA SARILDILAR
Dolmabahçe'de ve Kayseri'de… Terörün arkasındaki "üst akıl" deşifre olunca… Tetikçileriyle yine o ucuz numaraya sarıldılar; "IŞİD'i Türkiye destekliyor."

Dolmabahçe'de, Kayseri'deki terör bombalarının arkasındaki batı devletlerinin ve istihbaratlarının rolünü sorgulamak yerine, Hürriyet'in Washington temsilcisi Tolga Tanış bugün "IŞİD'in bomba malzemeleri Türkiye'den" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazının zamanlaması manidar… DEAŞ'le neredeyse dünyada tek başına mücadele eden Türkiye'yi DEAŞ'ın destekçisi göstermek ancak Türkiye düşmanı odakların çıkarlarına destek vermektir. Bu yazı da, Hürriyet gazetesi de ABD hesabına çalışan, Türkiye düşmanı medya odağıdır… Bunu bir kez daha kanıtladılar…

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI
Tolga Tannış'ın bu ihaneti sostal medyada da tepkisiz kalmadı. Yazıyı okuyan birçok sosyam medya kullanıcısı büyük tepki gösterdi. İşte o tepkilerden bazıları: