Hani olmazdı

Halk yerine PKK’ya hizmet veren Hani Belediye Başkanı görevden alındı. Yerine ise ilçe kaymakamı atandı. İlk iş olarak kenti temizleten Başkan Şaban Yazıcı ‘olmaz’ denileni yaptı ve her köşeye çöp kutusu koydurdu. İlk kez çöp kovası gören Hanili çocuklar ise belediyeye teşekkür etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Aralık 2016 Güncelleme 11 Aralık 2016, 03:15
Hani olmazdı

İÇİNDEKİLER

Terör örgütüne destek vermek suçundan görevinden alınan Hani Belediye Başkanı yerine İçişleri Bakanlığı tarafından atanan İlçe Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı hizmete susamış ve yıllarca mağdur edilip hizmet görmeyen ilçe halkına en iyi imkanları sunmak için çalışmaya başladı. Yazıcı ilk iş olarak çöp kente dönüşen ilçenin temizliğini yaptırdı. Ardından ilçe merkezi, mahalle ve köylere çöp kutsu ve çöp konteynırı yerleştirme kararı aldı. Kaymakamın talimatı doğrultusunda harekete geçen belediye ekipleri ilk çöp kutularını Süslü Mahallesi'ne yerleştirdi. Süslü İlkokulu önüne belediye ekipleri tarafından çöp kutuları monte edildi.

UZUNCA İNCELEDİLER
Belediye ekiplerinin monte ettiği çöp kutularını ilk defa gören bazı çocuklar uzun uzun kutuları inceledi. İlk defa çöp kutusu gören bir çocuk, dikkatli bir şekilde kutuyu inceleyerek ne olduğunu anlamaya çalıştı. Çöp kutularının ilk olarak yerleştirildiği Süslü İlkokulu öğrencileri öğretmenlerinin desteği ile belediye başkanına yaptığı hizmetten dolayı teşekkür etmek üzere dövizler hazırladı.

KONTEYNIRLAR YOLDA
Öğrenciler tarafından hazırlanan dövizlerde 'Başkanımıza çok teşekkür ederiz', 'Hani Belediyesi'ne çok teşekkür ederiz' yazıldı. Öğrenciler yazdıkları dövizleri kaldırıp hep birlikte poz verdi. Süslü İlkokulu önüne monte edilen çöp kutuları ile birlikte artık çocuklar çöplerini okul bahçesi yerine çöp kutularına atma imkanına kavuştu. Çöp kutularından sonra ilçe merkezi ve mahallerin tamamına çöp konteynırlarının da yerleştirileceği belirtildi. Kaymakam Şaban Arda Yazıcı'nın talimatları doğrultusunda çalışmalarını sürdüren belediye ekiplerinin, çöp kutularını yerleştirdikten sonra konteynırları da belirlenecek yerlere koyup vatandaşların çöp sorununu çözeceği belirtildi.

Hani Kaymakamı olarak görev yapan Şaban Yazıcı, belediye başkanlığına atandıktan sonra sokak sokak, ev ev gezerek halkın tüm ihtiyaçlarını gidermek için çalışıyor.



PKK'ya hizmet eden belediye, çöpleri toplamıyordu.