Bakan Soylu şehit sayısını açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Beşiktaş Vodafone Arena stadı yanında gerçekleşen hain terör saldırısına ilişkin yeni bir açıklama geldi. Soylu saldırının PKK'yı işaret ettiğini ve şehit sayısının 38'e yükseldiğini belirtti.

Giriş Tarihi 11 Aralık 2016, 00:00 Güncelleme 11 Aralık 2016, 12:36
Bakan Soylu şehit sayısını açıkladı

İÇİNDEKİLER

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'da ün gece meydana gelen saldırıda şehit sayısının 38'e yükseldiğini, 155 yaralının olduğunu ve olayla ilgili 13 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Soylu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve İstanbul Valisi Vasip Şahin ile birlikte İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde İstanbul'da meydana gelen terör saldırısına ilişkin son bilgileri paylaştı.

SOYLU, ŞU İFADELERİ KULLANDI:
"En son aldığımız bilgiler çerçevesinde dün akşamki menfur saldırıda şahadete erişmiş vatan evlatlarımız 38 oldu. Bunların 30'u polis memuru ve emniyet görevlisi, 7'si sivil vatandaşımız, birisininse henüz kimliği tespit edilemedi. Hastanelerde 136 müşahede altında vatandaşımız var, 14'ü yoğun bakımda, 5'i ameliyatta toplam 155 vatandaşımız var. Yine bu olayda hemen akabinde 10 kişi ve daha sonra yapılan operasyonlar neticesinde 3 kişi olmak üzere toplam 13 kişi gözaltına alındı.

"FAİL PKK'YI İŞARET EDİYOR"
Sabah Başbakan Yardımcımız da basınla bilgileri paylaştı. Arkadaşlarımızın yaptığı değerlendirmeler çerçevesinde fail olarak PKK'yı işaret ediyor. Olayın nasıl ve ne zaman planlandığı ve yürütüldüğü konusunda arkadaşlarımız araştırıyor ancak hem soruşturmanın yürütülmesi hem de operasyonun devamı açısından bu konuda çok fazla değerlendirmede bulunmayacağız. Bu menfur ve alçak saldırılar bizleri derinden yaralamaktadır. Ailelere ve milletimize acı vermekte, ateş düşürmektedir. Ama bizim sorumluluğumuz kenetlenmek, birlik ve beraberlik içerisinde olmak ve aynı zamanda karşı karşıya kaldığımız bu alçaklığı bu coğrafyada bir daha yüze çıkamayacak şekilde bertaraf etmektir. Bu alçak saldırılar bizi yıldırmıyor, tam tersi millet olarak kenetliyor ve bu konudaki yapmamız gerekenleri bir daha tembih ediyoruz. Tekrar milletimizin başı sağ olsun. Ailelere ve bu insanların büyük ailesi olan EGM başta olmak üzere aziz milletimize, sivil vatandaşlarımıza rahmet diliyorum.


SAĞLIK BAKANI RECEP AKDAĞ İSE YAPTIĞI AÇIKLAMADA ŞUNLARI SÖYLEDİ:
"Olayın başından beri gerek yaralılarımızın olay mahallinden alınıp hastanelere nakli, gerekse hastanelerdeki tedavileri açısından üstün gayret gösteren sağlık camiasına ben de teşekkür ediyorum. Mukabil olaylarda gerçekten sağlık camiası üzerine düşeni mükemmel biçimde yapıyor. 155 yaralımız var bunların 14'ü yoğun bakımda, 5'i ameliyatta. Tabiatıyla zaman zaman ameliyattan çıkan, bu arada yoğun bakıma geçen, servisten ameliyata alınan kardeşlerimiz var. Cenabı-ı Allah hepsine tez zamanda şifalar ihsan eylesin. Şehitlerimize ve onların ailelerine cenabı hak sabrı cemiller versin.

"BU GÖRDÜKLERİNİZ BU TEDBİRLERİN BİR PARÇASIDIR"
Bakan Soylu, önceden bir ihbar olup olmadığı sorusuna, "Kimseye izah edemiyoruz ama özellikle sorumluluk mevkiinde bulunanlar, Türkiye PKK, DEAŞ ve FETÖ'nün hedef alanında bulunmaktadır ve bu konuda güvenlik kuvvetlerimiz dahil olmak üzere sorumluluk altında bulunan herkes gün 24 saatse 24 saat tedbir almak, vatandaşımızın huzur ve güveni için çalışmak, ele gelen istihbaratlara en üst seviyede değerlendirip milletimizin bu konudan olumsuz etkilememesi için çaba sarf ettiler. Bu konudaki gerek DEAŞ gerek PKK ve FETÖ'nün özellikle içinde bulunduğu süreç zarfında Türkiye'nin huzurunu bozmak için yoğun bir çabası var. Buna ait istihbaratlar her gün değerlendirmekte ve her gün onlarca tedbir alınmaktadır. Bu gördükleriniz bu tedbirlerin bir parçasıdır" yanıtını verdi.