Meteorolojiden uyarı geldi!

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, yurt genelinde devam eden kuvvetli yağışların salı günü sabah saatlerine kadar etkisini artırarak, devam etmesinin beklendiği ifade edildi. Şiddetli yağışlar nedeniyle sel ve su baskını gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarı yapıldı.

Giriş Tarihi 28 Kasım 2016, 00:00 Güncelleme 28 Kasım 2016, 17:39
Meteorolojiden uyarı geldi!

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da etkili olan sağanak yağışların yarın saat 09:00'a kadar devam edeceğini duyurdu. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, kuvvetli yağışların salı günü sabah saatlerine kadar etkisini artırarak, devam etmesinin beklendiği ifade edildi. Şiddetli yağışlar nedeniyle sel ve su baskını gibi oluşması muhtemel risklere karşı da uyarı yapılan açıklama, şöyle:

"Tahminlerimiz doğrultusunda halen İstanbul'da etkili olan sağanak yağışlar, gece saatlerinden bu saate (16:30 TSİ) kadar metrekareye 30-55 kg yağış bırakmıştır. Kuvvetli yağışların yarın (Salı) sabah saatlerine kadar İstanbul'da etkisini artırarak devam etmesi ve yer yer 100 kg/metrekareye ulaşması, sabah saatlerinden sonra ise etkisini azaltarak devam etmesi beklenmektedir. Şiddetli yağışların neden olabileceği sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

4 İL İÇİN ÖNEMLİ UYARI
​Meteorolojiden, Antalya, Muğla, Burdur ve Isparta'da bu akşam saatlerinden sonra başlayacak yağışların, yarın sabah saatlerinden itibaren şiddetleneceği uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Antalya genelinde bu akşam saatlerinden sonra başlaması beklenen yağışların, yarın sabah saatlerinde şiddetleneceği bildirildi. Açıklamada, yarın öğle saatlerinden itibaren Antalya merkez ile Kaş, Demre, Finike, Kumluca, Kemer ve Serik, çarşamba sabah saatlerinde de Manavgat, Alanya, İbradı, Akseki, Gündoğmuş ve Gazipaşa ilçelerinde metrekareye 100 kilogram ve üzeri yağış düşmesinin beklendiği kaydedildi.

Isparta ve Burdur genelinde bugün akşam saatlerinde başlayacak yağışların, yarın sabah saatlerinden itibaren çok kuvvetli (metrekareye 50-75 kilogram yağış) beklendiği ifade edildi. Muğla genelinde ise bugün öğleden sonra başlayacak yağışların akşam saatlerinden itibaren şiddetleneceği (metrekareye 76-100 kilogram yağış) vurgulandı.

TEDBİR ALINMALI
Açıklamada, yağışla birlikte rüzgarın güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (saatte 50-80 kilometre) şeklinde esmesinin beklendiği belirtildi. Yağışların sağanak ve gök gürültülü sağanak, İbradı, Akseki, Gündoğmuş ilçelerinde de karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması beklendiğinden, ani sel, taşkın, su baskını, yıldırım, dolu, hortum ve çatı uçması, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbir alınması gerektiği uyarısında bulunuldu.