20 terörist etkisiz hale getirildi

Van'ın Faraşin-Beytüşşebap bölgesinde, İHA Bayraktar 9 teröristi etkisiz hale getirdi. Kars ve Hakkari'de yürütülen terör operasyonlarında ise 11 terörist etkisiz hale getirilerek toplamda 20 terörist öldürüldü.

Giriş Tarihi 02 Ekim 2016, 00:00 Güncelleme 02 Ekim 2016, 17:08
20 terörist etkisiz hale getirildi

İÇİNDEKİLER

Şırnak'ta ise Şehit Piyade Üsteğmen Orhan Ünsal operasyonu kapsamında 9 terörist etkisiz hale getirildi.

BEYTÜŞŞEBAP'TA 9 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, bölücü terör örgütünün yurt içindeki ana üslenme yerlerinden biri kabul edilen Faraşin-Beytüşşebap arasında yürütülen operasyonda, İncebel dağında uyku tulumu içerisindeki 2 teröristten biri insansız hava aracıyla vurularak etkisiz hale getirildi.

Yaralanan diğer teröristin sürünerek mağaraya girdiği, akibetinin bilinmediği belirtildi.

Vurulan teröristlere yaklaşık 300 metre uzakta, 6 kişilik başka bir terörist grubu insansız hava aracınca tespit edildi. Ateş altına alınan gruptan 5 terörist etkisiz hale getirildi.

Şırnak Jandarma Sınır Tümen Komutanlığına bağlı birliklerce yapılan arama tarama faaliyetleri sırasında çıkan çatışmada da 2 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda toplamda 9 terörist imha edildi.


TSK'nın operasyon ile ilgili açıklaması:
Faraşin operasyon bölgesi batısındaki İncenel dağında mağara önünde İHA ile vurulan teröristlerin 300 m yakınında 6 kişilik başka bir görüntü alınması üzerine Silahlı İHA BAYRAKTAR ile 5 terörist daha daha etkisiz hale getirilmiştir.

HAKKARİ'DE 4 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Hakkari Valiliği sorumluluk bölgesinde tüm güvenlik güçlerinin etkin koordinasyonuyla yürütülen terörle mücadele harekatının başarılı bir şekilde devam ettiği belirtildi.

Bu kapsamda Hakkari'nin Çukurca ilçesi Dağbaşı Tepe'ye yakın Omaran kuzeyinde Han Tepe mevkisinde bulunan tanklar tarafından 4 kişilik teröristgrubun görüntüsünün alındığı, açılan ateş sonucu teröristlerin tamamınınetkisiz hale getirildiği bildirildi.

4 Ağustos 2016'dan bu yana 221'i Çukurca'da olmak üzere Hakkari'de etkisiz hale getirilen terörist sayısının 338 olduğu da belirtilen açıklamada, "Bu mücadelede polis özel harekat birlikleri ve emniyet unsurları ile geçici köy korucuları da aynı cesaret ve feragati göstermektedir." denildi.

KARS'TA OPERASYON
Öte yandan Kars'ın Kağızman ilçesi Çemçe-Madur bölgesinde, dün gece, güvenlik güçleri tarafından terör örgütü mensuplarına yönelik hava destekli operasyon başlatıldı.

Operasyonda 7 terörist etkisiz hale getirildi.

.