“Tahir Elçi’yi PKK’lı Mahsum Gürkan vurdu”

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi olayı üzerinden devlet karşıtı provokasyon yapan PKK yandaşlarının maskesi düştü Sur operasyonunda teslim olan sanıklarla ilgili davanın iddianamesinde yer alan bir sanığın sözleri: Mahsum Gürkan, Elçi'yi tek kurşunla öldürdü. PKK o anı kaydedip görüntüleri üyelerine izlettirdi.

Giriş Tarihi 24 Eylül 2016, 00:00 Güncelleme 24 Eylül 2016, 01:47
“Tahir Elçi’yi PKK’lı Mahsum Gürkan vurdu”

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Sur ilçesindeki operasyonlarda teslim olan 32'si tutuklu 40 sanık hakkında hazırladığı iddianamede Tahir Elçi cinayetini aydınlatacak nitelikte ifadeler yer alıyor. Davanın tutuksuz şüphelilerinden Ekrem Ö., ifadesinde olay anını kameraya görüntüleyen Rodi kod adlı PKK'lı ile Zagros kod adlı bir diğer PKK'lının çektiklerini örgüt mensuplarına izlettiğini söyleyerek "İzlediğim görüntülerden çok net bir şekilde Mahsum Gürkan'ın (görüntülerdeki önde koşan PKK'lı) tek bir atışla Tahir Elçi'yi vurduğunu bizzat gördüm. Mahsum Gürkan da 'Ben vurdum, ben vurdum' dedi. Tahir Elçi olayında Mahsum Gürkan'ın yara almadığını, 'Hakkı' kod adlı örgüt mensubunun sırtından ağır yaralandığını biliyorum. Sur'da tedavisi devam ediyordu. Operasyonun 40'ıncı günü sorumlular hariç diğerleri mühimmat tükendiği için teslim olmak istedi. Sur sorumlusu Ciyager'in talimatı ile mühimmat sevki yapılınca çatışmaya devam ettiler" dedi. Ekrem Ö. örgüt mensupları arasında keskin nişancı olduğu söylenen Alman vatandaşı üç erkek ve yabancı uyruklu 2 kadın gördüğünü söyledi. İddianamede PKK ve şehir yapılanması KCK'nın Türkiye üzerindeki alçak planları ve kendi elemanlarına yaptığı işkencelerden de bahsediliyor. İşte iddianamedeki çarpıcı detaylar;

​'SİVİLLERİ YAKIYORLARDI'
* Ekrem Ö.: Son zamanlarda iyice sıkışmışlardı. Bu nedenle cesetleri yaktılar. Bizzat iki defa yakma olayına şahit oldum. İki katlı evin içinde, 2 yaşlı sivil erkeğin diri diri yakıldığına şahit oldum.DBP Bağlar İlçe Başkanı R.K. kemikleri evden çıkarararak hastane olarak kullanılan binaya getirdi.

​'JİLET ATTILAR'
* PKK'lılara yemek hazırlayan kişi olarak teşhis edilen Fatma K.'nin ifadesi: Akrabamı çıkarmak için Sur'a gittim. Kol ve sırtımı jiletle kestiler.

* (Savcı tespitleri) Örgüt 2015 Ağustos'ta sözde özerklik ilan ederek Kürt devleti kurma yönünde adımlar attı.