Mehdi Eker bomba yerleştirilen aile mezarlığında

Başbakan Yardımcısı Eker PKK'lı teröristlerin etrafına bomba döşediği anne ve babasının kabrini ziyaret etti. PKK'nın Kürtleri temsil etmediğini belirten Eker, "Bunlar kurdukları hain tuzaklarında boğulacaklar" dedi.

Giriş Tarihi 11 Eylül 2016, 00:00 Güncelleme 11 Eylül 2016, 18:35
Mehdi Eker bomba yerleştirilen aile mezarlığında

İÇİNDEKİLER

Başbakan Yardımcısı Mehdi Eker, geçtiğimiz gün PKK'lı teröristler tarafından etrafına bombalarla tuzak kurulduğu ortaya çıkan ailesinin kabrini ziyaret etti.

"BİZİM CANIMIZ ALLAH'A EMANET"
Türkiye'ye karşı hain tuzaklar kuran örgütlerin başarıya ulaşamayacağını vurgulayan Eker, şöyle konuştu;

Bizim buraya geleceğimiz biliniyordu. Bizim canımız Allah'ın emanetidir. Allah bir gün, alacak, ne şekilde, hangi vesileyle, bir bombayla mı, bir hastalıkla mı. Ne şekilde alacaksa o alır, onun emanetidir. Ama masum çocukların, günahı olmayan kadınların hayatlarına kast etmek, çok canice, ahlaksızlığın ve şerefsizliğin duygusudur. Bunlar kurdukları hain tuzaklarında boğulacaklar.

Başkalarının maşalığını yapıyorlar. Kürtlerle ve Kürtlükle bir ilişkileri yok

Milletimize bayramları zehir etmeye ahdetmiş olan bu örgütün, kesinlikle başkalarının maşalığını yaptıkları açıktır. Bunların Kürtlerle ve Kürtlükle bir ilişkisi bir bağı olamaz. Evet örgüt mensuplarının bir kısmı Kürt olabilir, ama bunlar asla Kürtleri temsil etmiyor. Nitekim, tüm vatandaşlarımızın birbirleriyle yaşarken Kürt, Türk, hepsi bir arada, bir sorunları olmadı, olmuyor ve olmayacak.

Benim sekiz sene önce ebediyete göçmüş, buradaki herkesin bildiği tertemiz bir Anadolu Kürt kadının mezarının etrafını bombalarla döşemenin buradaki Kürt kardeşlerimde nasıl bir duygu uyandırdığını biliyorum. Burada asırlardır duran Şeyh Muhammed Türbesi var. Bu kadar din düşmanlığı, ancak hain örgüt ve mensupları tarafından yapılabilir. Sadece ben değilim, benim bütün akrabalarım, tanıdıklarım burada. Bu insanların ölümüne sebebiyet verecek bu şekildeki hain bir saldırı, bir katliam planıdır.