PKK'dan sivil araca bombalı saldırı!

Giriş Tarihi 10 Eylül 2016, 00:00 Güncelleme 10 Eylül 2016, 18:55
PKK’dan sivil araca bombalı saldırı!

İÇİNDEKİLER

Hozat İlçesi'nin Yenibaş Köyü'nde PKK'lıların sivil araca yönelik düzenlediği ve 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin de akıbetinden haber alınmadığı bombalı saldırının ardından, bölgeye gidip cenaze ve araç parçalarını alıp ilçeye dönerken teröristlerin ateş açtığı belediye ekipleri, takviye güvenlik güçlerinin yardımıyla ilçeye getirildi. Cenaze aracının açılan ateşte isabet aldığı, atılan bir roketatarın ise isabet etmediği öğrenildi.

Hozat İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat, bölgeye giden 3 belediye personeli ve gazetecileri, bilgilerine başvurmak üzere İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürdü.

VALİLİK AÇIKLAMASI
Tunceli Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "09.09.2016 günü Hozat ilçemiz kırsalında güvenlik güçlerimizce sivil bir aracın patlatıldığı tespit edilmiştir. Olay yerinde parçalanmış halde bulunan araçta; orman kesimi işiyle iştigal eden 3 özel müteşebbis olduğu değerlendirilmektedir. Şahıslardan 1'inin ölmüş olduğu tespit edilirken, diğer 2'sinin akıbeti konusunda çalışmalara devam edilmektedir" denildi.

OPERASYON SÜRÜYOR
Güvenlik güçleri, bölgede bulunan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyonlarını sürdürüyor. Teröristlerin bulunduğu alanlar Kobra helikopterler tarafından ateş altına alınırken, bölgeden dumanların yükseldiği görüldü.