Ogün Samast'ı kahraman gibi karşılamışlar!

Hrant Dink suikastinden 9 yıl sonra olayla ilgili yeni görüntüler ortaya çıkıyor. Son görüntüler, tetikçi Ogün Samast’ın, yakalandıktan sonra götürüldüğü Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde FETÖ'cü polisler tarafından kahraman gibi karşılandığını gözler önüne serdi.

Giriş Tarihi 08 Eylül 2016, 00:00 Güncelleme 08 Eylül 2016, 17:40
Ogün Samast’ı kahraman gibi karşılamışlar!

İÇİNDEKİLER

Hrant Dink suikasti tetikçisi Ogün Samast'ın daha önce hiç yayınlanmamış görüntüleri ortaya çıktı. 24 Haber Merkezi'nin ulaştığı görüntüler Samast yakalandıktan hemen sonra Samsun'da kaydedildi. Görüntülerde Tetikçi Samast'ın bir kahraman gibi ağırlanmasından cinayet anını anlatmasına kadar pek çok çarpıcı ayrıntı dikkat çekiyor.

SAMAST'I KAHRAMAN GİBİ KARŞILAMIŞLAR
Görüntüler 9 yıl öncesine ait. Yer Samsun Emniyet Müdürlüğündeki bir çay ocağı. Türkiye'nin yakın tarihine damga vuran bir suikastın, Hrant Dink suikastının üzerinden henüz 36 saat geçmiş. Tetiği çeken Ogün Samast, bir grup polis ve jandarma arasında görülüyor.

Saatler önce bir gazeteciyi katleden Ogün Samast Emniyet'te kahraman edasıyla ağırlanıyor. Devlet adına görev yaptığını iddia edenler; tetikçiden cebindeki Türk bayrağını çıkarması ve onunla poz vermesini de istiyor. Tam bu sırada Samast'ın yanındaki jandarma görevlisine bir telefon geliyor. Telefonda dikkat çeken bir konuşma kameraya yansıyor.

Konuşmada bahsedilen "Ramazan Abi"nin dönemin Trabzon Emniyet Müdürü halen FETÖ üyeliği suçundan cezaevinde olan Ramazan Akyürek olup olmadığı bilinmiyor ancak 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ortaya çıkan pek çok delil, Hrant Dink suikastında FETÖ parmağı olduğunu kuvvetlendirdi. Öyle ki FETÖ üyeliğinden tutuklanan 6 jandarma istihbaratçısının, cinayetten 1 gün önce olay yerinde keşif yaptıklarına ilişkin görüntüler ortaya çıkmıştı.

DİNK'İN ÖLDÜRÜLME ANINI MI İZLETTİLER?
20 ocak 2007 günü Samsun Emniyeti'nin çay ocağında kaydedilen görüntülerde başka çarpıcı ayrıntılar da var. Tetikçi Samast'ın yanında yer alan bir başka kişi cep telefonundan bir görüntü seyrediyor. Bu Samast'in dikkatini çekiyor ve telefonu alarak dikkatle o da söz konusu görüntüyü seyrediyor.

Görüntülerin devamında jandarma ve emniyet görevlileri Ogün Samast'tan olayı anlatmalarını istiyor. Sorgunun gizli kalacağı yönünde de telkinde bulunuyorlar.