FETÖ'nün prensi Eyüp Can'ı korku sardı!

Pensilvanya'daki teröristbaşı Gülen'in manevi oğlu olan ve hakkında gözaltı kararı bulunan Eyüp Can, FETÖ'yle ilgisinin olmadığını söyledi. Darbe girişimi başarısız olunca FETÖ'nün tüm militanları ezberletilmiş gibi aynı ifadeleri kullanması dikkat çekti. Eyüp Can'ın da bu açıklamasıyla alay konusu oldu.

Giriş Tarihi 02 Eylül 2016, 00:00 Güncelleme 02 Eylül 2016, 20:21
FETÖ’nün prensi Eyüp Can’ı korku sardı!

İÇİNDEKİLER

15 Temmuz öncesinde darbeye zemin hazırlamak için her türlü terör örgütüne destek veren tetikçiler birden bire u dönüşü yapmaya başladı. Bunlardan biri de hakkında gözaltı kararı verilen Hürriyet eski Digital Yayın Koordinatörü Eyüp Can... Günah çıkartmaya çalışan Can, ihanet şebekesiyle işbirliği yapmamışçasına skandal bir açıklamada bulundu.

İNGİLTERE'YE KAÇTI
Fetullah Gülen tarafından Aydın Doğan medyasına yerleştirilen Eyüp Can önce Radikal'in Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı ardından Hürriyet'in dijital yayın koordinatörü oldu. Radikal ve Hürriyet'te görev yaptığı sırada Can, terör örgütü PKK ve DHKP-C'yi açıktan destekleyen haberlere imza atmıştı. PKK'ya terör örgütü demeden haber yapan Can, teröristleri cici çocuk gibi göstermeye çalışıyordu. FETÖ'cü Can açık açık deşifre olunca da görevine son verildi ve İngiltere'ye yerleşti.

"FETÖ İLE İLGİM YOK"
Hakkında gözaltı kararı bulunan ve yurt dışına temelli olarak yerleştiği duyuran Can, sosyal medyada yaptığı açıklamada, "Karanlık ve sinsi bulduğum FETÖ'cü örgütlenme ile en ufak şekilde ilgim alakam yok" dedi. Can'ın bu açıklaması şaşırtmadı. Pensilvanya'da gelen talimatla Fetullah Gülen'e dahi küfredebilirsiniz talimatının ardından bütün örgüt mensupları aynı açıklamaları yapıyor.

'HESAP VERECEKSİN'
Eyüp Can'ın bu açıklamasının ardından sosyal medya kullanıcıları sert tepki gösterdi. Terör örgütlerine açıkça destek veren Eyüp Can'a "Suçun yoksa neden kaçıyorsun hesap vereceksin" şeklinde tweetlerle göndermede bulundu

Radikal ve Hürriyet iç savaş çıkarmak ve darbeye zemin hazırlamak için açıkça terör örgütüne destek veriyordu