Kamuda büyük FETÖ temizliği

Giriş Tarihi 01 Eylül 2016, 00:00 Güncelleme 02 Eylül 2016, 02:19
Kamuda büyük FETÖ temizliği

İÇİNDEKİLER

FETÖ ile mücadele için ilan edilen OHAL kapsamında 3 yeni Kanun Hükmünde Kararname daha yayımlandı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu'nca kararlaştırılan ve dün yayınlanan KHK'nın getirdiği düzenlemeler şöyle:

KAMUDA KAPSAMLI GÖREVDEN ALMA:
Kamu kurumlarından, Emniyet'ten, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan çok sayıda kişi ihraç edildi. Görevden alınanlar bir daha memuriyet yapamayacak ve rütbeleri sökülecek ve ihraç edilenler varsa uhdelerinde taşımış oldukları büyükelçi, vali gibi unvanları ve müsteşar, kaymakam ve benzeri meslek adlarını ve sıfatlarını kullanamazlar ve bu unvan, sıfat ve meslek adlarına bağlı olarak sağlanan haklardan yararlanamayacak.

24 MERKEZ VALİSİ İHRAÇ EDİLDİ:
İçişleri Bakanlığı'nda 24'ü merkez valisi, 35'i mülkiye başmüfettişi olmak üzere toplam 369 personel görevden alındı. Kamu kurumlarında görevden almaların bazıları ise şu şekilde: Jandarma Genel Komutanlığı'nda 323, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda 2, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda 733, Kalkınma Bakanlığı'nda 65, TÜİK'te 118, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda 175, Maliye Bakanlığı'nda 829, Gelir İradesi Başkanlığı'nda 813 kişi görevlerinden ihraç edildi.

EMEKLİ HAKİMLERE DÖNÜŞ YOLU:
Görevinden kendi isteğiyle emekli olan hakim ve savcılara göreve dönüş yolu açıldı. 2 ay içinde başvuruda bulunan hakim ve savcılar, HSYK'nın ilgili dairesinin onayıyla görevlerine geri dönebilecekler.

158 ÖĞRENCİNİN DİPLOMASI İPTAL EDİLDİ:
FETÖ ile bağlantılı olan ve yurtdışındaki okullarda eğitim gören 158 öğrencinin diploması iptal edildi. Aranan FETÖ'cülerin eşlerinin pasaportları gerekli görülmesi halinde İçişleri bakanlığı tarafından iptal edilebilecek.

CEZAEVLERİNE YENİ DÜZEN:
Ceza infaz kurumları ve tutukevleri izleme kurullarının başkan ve üyelerinin üyelikleri 10 gün içinde sona erecek ve yeni üyeler tekrar belirlenecek.

7.669 EMNİYET MENSUBU İHRAÇ EDİLDİ:
Emniyet mensubu 7 bin 669, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'nda 10, Bölge Kalkınma İdarelerinde toplam 14, Özelleştirme İdaresi'nde 14, Milli Piyango İdaresi'nde 7 kişi ihraç edildi.