İbrahim Kalın'dan ateşkes açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Halep'te, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önderliğinde bir ateşkes organizasyonunun olacağını söyledi.

Giriş Tarihi 31 Ağustos 2016, 00:00 Güncelleme 31 Ağustos 2016, 14:41
İbrahim Kalın’dan ateşkes açıklaması

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan gündeme ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu. Halep'te masum insanların öldürülmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Kalın, bölgede ateşkes için geri sayım sinyali de verdi. Kalın, "Bayram gelmeden burada bir ateşkes için sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinden bir organizasyon var. G20'de bu da muhataplarla masaya yatırılacak" dedi.

Kalın'ın konuşmasının satırbaşları:
15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından Avrupa'dan devlet başkanı düzeyinde ülkemize ziyaret yapılmamış olması anlaşılabilecek bir durum değildi.Bu süreçte gelenler ise olayın vehametini bizzat yerinde müşahade etme imkanı buldular.

Türkiye bugün eskisinden daha güçlü ayakta dimdik durmaktadır. Darbeciler ile ilgili mücadele kapsamlı bir şekilde yürütülmektedir.Süreç taviz vermeden yürütülecektir ta ki hukukun üstünlüğü ve riyakat tesis edilene kadar. FETÖ devleti ele geçirmeye çalıştı. Ancak planları boşa çıktı.

Yapılan, pisliğin temizlenmesi ve devletin yeniden yapılanmasıdır. Gerekli adımların atılmasıdır.İkinci olarak bu pazar günü başlamak üzere Cumhurbaşkanımız G-20'ye katılacak. Gündem bağlamında küresel ekonomik gelişmeler ele alınacaktır.

G-20'nin ekonomi gündeminin yanı sıra terörle mücadele konusu da gündeme gelecek. Zirvede ve ikili görüşmelerde FETÖ ile mücadele anlatılacak.Cumhurbaşkanımız, zirvede, Çin Halk Cumhuriyeti, ABD Başkanı, Rusya Devlet Başkanı Japonya Cumhurbaşkanı ile görüşecek.Bu bağlamda Rusya ile ilişkilerin normalleşmesi adına önemli adımlar atılıyor. Geçtiğimiz günlerde Rusya'ya yaptığımız ziyaretimizde ele aldığımız konulardaki anlaşmalar hayata geçiyor.

FIRAT KALKANI OPERASYONU
Darbe girişiminden 6 hafta sonra operasyon başlattık. Operasyonun amacı sınır güvenliğimizi sağlamak ve terörist unsurların temizlenmesidir. Çok başarılı bir şekilde bu harekat sürmektedir.

Fırat Kalkanı operasyonuyla ilgili spekülasyonlar yapılıyor. Bunlar tamamen yalandır.Bu operasyonu sanki Kürtlerin haklarına yönelik bir operasyonmuş gibi sunmaları tamamen ahlak dışıdır. Bu sadece ve sadece terör örgütünün propagandasını yapmaktadır.

Bizim PKK, terör örgütleri sorunumuz vardır. PKK, DAEŞ'le mücadele adı altında terör kantonu kurmak istemektedir. Bu tür olaylar oradaki olayları daha da derinleştirecektir.

BAYRAM ÖNCESİ ATEŞKES
Halep'te masum insanların öldürülmesi kabul edilemez. Bayram gelmeden burada bir ateşkes için sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinden bir organizasyon var. G20'de bu da muhataplarla masaya yatırılacak.

GAZZE'YE İKİNCİ BİR YARDIM GEMİSİ GİDECEK
Kurban Bayramı nedeniyle Gazze'ye ikinci bir yardım gemisi gidecek.

ABD'NİN PYD POLİTİKASI
PYD ile anlaşmamız söz konusu olamaz. PYD Fırat'ın doğusuna geçmedikçe hedeftir.

TÜRKİYE YPG'YE YENİ BİR SÜRE VERDİ Mİ?
Süre meselesini belirleyen kendileri. Bizim söylediğimiz en kısa sürede çekilmeleri ve bölgenin yönetimini bölge halkına bırakmalarıdır. Orada bir başka önemli nokta daha ortaya çıkmış oldu. Batı medyasında sıkça konu edildi: DAEŞ ile savaşan YPG'dir efsanesi çökmüş oldu. Muhalif desteklendiği zaman DAEŞ'e karşı etkin bir mücadele verilebiliyor.

ÖNCELİK AMACIMIZ 90 KİLOMETRELİK HATTI TEMİZLEMEK
Öncelik amacımız 90 kilometrelik hattı temizlemek. Suriye muhalefeti hem ulusal konseyi hem de askeri kanat olmak üzere uluslararası koalisyon neticesinde ortaya çıkmış bir yapıydı. Suriye muhalefetin birliği anlamsız şekilde parçalandı. Planlar neden unutuldu? Bunları sorgulamak lazım.

TÜRKİYE'NİN GÜVENLİĞİ BÖLGENİN GÜVENLİĞİDİR
DAEŞ'e karşı etkin bir mücadele yürütüyoruz ancak gölgelenmeye çalışılıyor. bu noktada Türkiye'nin teröre mücadele verdiği ortadadır. Türk halkı bunu anlıyor. Umarız dünyada anlayacaktır. Türkiye PKK, DAEŞ ve FETÖ ile mücadele etmektedir. Bu mücadelemizi farklı bir yere taşımak anlamsızdır. Türkiye'nin güvenliği bölgenin güvenliğidir.