Halk zaferine sahip çıktı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nı, millet-asker el ele kutladı. Ankara’da oluşturulan büyük bir kortejle vatandaşlar 15 Temmuz’da gazi olan TBMM’den Kurtuluş Savaşı’nda Gazi unvanı alan Birinci Meclis’e kadar 3.5 kilometre yürüdü...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ağustos 2016 Güncelleme 31 Ağustos 2016, 01:49
Halk zaferine sahip çıktı

İÇİNDEKİLER

Soğuk savaş dönemini hatırlatacak şekilde uçak, tank, helikopter ve silahlı askerlerin geçişiyle kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı bu kez millet-asker el ele kutladı. Ankara'da oluşturulan büyük bir kortejle vatandaşlar 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminde gazi olan TBMM'den Kurtuluş Savaşı'nda Gazi unvanı alan Birinci Meclis'e kadar büyük bir coşku içinde yürüdü. Hipodrom'daki kutlamaları tribünden izleyen halk, bu kez bizzat sokağa inerek zaferine sahip çıktı. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94'üncü yıl dönümü Başkent'te coşkuyla kutlandı. Bu yılki kutlamalar ise geçmiş yıllara göre halkla iç içe gerçekleşti. 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminde bombalanan TBMM'den Ulus'taki Birinci Meclis'e doğru kortej oluşturulacağı belirtildi.

ZAFER MARŞLARI ÇALINDI
Ankaralılar, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminde hainler tarafından bombalanan ve "Gazi" unvanı alan TBMM'den bir diğer Gazi Meclis olan Birinci Meclis'e kadar kortejden kopmadı. Birinci Meclis'in olduğu bölgeye ise ilk olarak Kurtuluş Savaşı ve güneydoğuda gazi olmuş askerlerin yer aldığı araçlar geçiş yaptı. Bu araçlarda aynı zamanda FETÖ darbe girişiminde yaralanan ve gazi olan vatandaşlar da yer aldı. Daha sonra da TSK'nın bel kemiğini oluşturan piyadeler büyük bir Türk bayrağı taşıyarak Birinci Meclisi selamlayarak geçti. Kutlamalar sırasında ayrıca Kara Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı tören bandosu da marşlar çalarak alandan geçiş yaptı. Geçiş kortejinde dikkat çeken bir diğer detay da "mavi bereliler" olarak bilinen ve terörle mücadelede büyük rol oynayan Jandarma Özel Harekat da halkı ve Birinci Meclis'i selamlayarak alkışlar arasında geçiş yaptı. Kortejde yer alan TSK Tarihi Mehteran Bölüğü de kutlamalara katılan vatandaşlardan büyük ilgili gördü. Birinci Meclis önünde zafer marşları çalan mehteran bölüğü, sık sık vatandaşlar tarafından alkışlandı.




ASKERLER DE X-RAY'DEN GEÇTİ
Anıtkabir'deki üst düzey güvenlik önlemleri dikkatlerden kaçmadı. Törene katılacak asker ve vatandaşlar, x-ray'deki üst araması ve kimlik kontrolünden sonra Anıtkabir'e alındı.

15 TEMMUZ VURGUSU
30 Ağustos, 81 ilde de coşkuyla kutlandı... Özellikle Türk bayrağı temalı tişörtler giyen çocuklar, meydanların ilgi odağı oldu. Aileler, çocuklarına 30 Ağustos Zafer bayramı'nı anlatırken, 15 Temmuz darbe girişimini ve arkasındaki hain yapıyı da anlatmayı unutmadı.



Türkiye, terör örgütlerinin hedefinde olsa da 79 milyon tek yürek oldu ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı.




Bu yıl havada, denizde ve karada 30 Ağustos kutlandı. Dalgıçlar ve yüzücüler, Türk bayrağını dünyaya gösterdi.