YAŞ toplantısı sona erdi

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri ve Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde yapılan YAŞ toplantısı sona erdi. Toplantı 1 saat 20 dakika sürdü.

Giriş Tarihi 23 Ağustos 2016, 00:00 Güncelleme 23 Ağustos 2016, 12:41
YAŞ toplantısı sona erdi

İÇİNDEKİLER

Yüksek Askeri Şura öncesi, üyeler Anıtkabir'i ziyaret etti. Anıtkabir'deki saygı duruşunun ardından YAŞ, yeni üyeleri ile birlikte fotoğraf çektirdi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından olağanüstü hal kapsamında yayımlanan kanun hükmünde kararnameyle yapısında değişikliğe gidilen YAŞ'da , Başbakan, Genelkurmay Başkanı, Başbakan Yardımcıları, Adalet Bakanı, Dışişleri Bakanı, İçişleri Bakanı ve Milli Savunma Bakanı ile kuvvet komutanları bulundu.

Toplantı 1 saat 20 dakika sürdü.

YAŞ'ta ilk kez sivil üye sayısı 6, asker üye sayısı 4 şeklinde belirlendi.

BAŞBAKAN'DAN ANITKABİR'DE ÖZEL MESAJ
Başbakan Yıldırım, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayarak şunları yazdı:

"Büyük Atatürk, Yüksek Askeri Şura Heyeti olarak huzurlarındayız. Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir, ilkesini eksiksiz olarak hayata geçirmek, demokrasimizi en ileri düzeye ulaştırmak ve milli iradeyi tehdit eden bütün unsurları bertaraf etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Biliyoruz ki ülkemiz demokrasi, hukuk ve adalet temelinde güçlendikçe siyasi, askeri, ekonomik ilerlemesini sürdürecek, bölgemizde barış ve huzur için umut kaynağı olacaktır. Dünyanın güçlü devletleri arasında bulunan Türkiye Cumhuriyeti masum çocukların bile hedef alındığı haince terör faaliyetlerini, darbe teşebbüslerini ve vatandaşlarına yönelecek her türlü tehdidi bertaraf edecek kudrettedir. Bu anlayışla 2016 yılı Ağustos dönemi Yüksek Askeri Şura çalışmalarınızın hayırlı olmasını diliyor, bize bağımsız bir devlet bırakan bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyoruz. Ruhun şad olsun."

YAŞ TOPLANTISI ÇANKAYA'DA TOPLANACAK
Yüksek Askeri Şura (YAŞ) , Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplanacak. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından olağanüstü hal kapsamında yayımlanan kanun hükmünde kararnameyle yapısında değişikliğe gidilen YAŞ, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, Başbakan Yardımcıları, Adalet Bakanı, Dışişleri Bakanı, İçişleri Bakanı ve Milli Savunma Bakanı ile kuvvet komutanlarından oluşacak.

ALBAYLARIN DURUMU KONUŞULACAK
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, ağustos ayı içinde bir YAŞ toplantısı yapmayı hedeflediklerini, bu toplantıda özellikle görev süresinin uzatılması uygun görülen albaylarla ilgili konuların görüşüleceğini ifade etmişti.

'ÇOK GİZLİ' İBARESİ KALKTI
Darbe girişiminden önce Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki "Çakmak Salonu"nda yapılan "çok gizli" nitelikli toplantı, ilk kez 28 Temmuz'da karargah dışında Çankaya Köşkü'nde, Başbakan Yıldırım başkanlığında toplanmış, TSK'daki terfi ve atamaların yanı sıra Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi tüm ayrıntılarıyla ele alınmıştı.