Hem FETÖ’cü hem tefeci

Bank Asya’yı kurtaran Fatih Aktaş Fi Yapı’ya tefecilik yaptı. Fi Yapı Aktaş’a parayı ödemeyince 400 daire Akfa’ya geçti. Akfa daireleri ikinci kez satmaya kalktı. Vatandaştan yeniden para istendi, yüzlerce mağdur var

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ağustos 2016 Güncelleme 19 Ağustos 2016, 01:32
Hem FETÖ’cü hem tefeci

İÇİNDEKİLER

17-25 Aralık kumpas operasyonundan sonra Bank Asya'yı kurtarmak 120 milyon TL toplayan ve önceki gün gözaltına alınan Akfa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aktaş'ın aynı zamanda tefeci olduğu ortaya çıktı. Esenyurt'ta yaptığı konutlarla binlerce vatandaşı mağdur eden Fi Yapı'nın patronu Fikret İnan'ın mali sıkıntıya girmesi üzerine Fatih Aktaş'tan 40 milyon liralık destek aldığı öğrenildi. Aktaş, Fikret İnan'la 1 yıl süreli protokol imzaladı. İkili arasındaki protokol gereği, Fi Yaka, Fi Side ve Fi Tower projelerinden daha önce vatandaşa satılan yaklaşık 400 konutun tapusu hak sahiplerine verilmeyip Akfa'ya devredildi. Fikret İnan, Aktaş'tan aldığı teminatı 1 yılda ödeyemeyince, Akfa Holding'e devredilen konutlar ikinci kez satışa çıkarıldı. Yüzlerce vatandaş Fi Yapı'ya para ödeyerek aldıkları daireleri ikinci kez satışa çıkınca mağdur oldu. Çok sayıda kişi, daha önce parasını ödediği evler için 15-20'şer bin lira ödeme yapmak zorunda kaldı. Bu süreçte tedbir koyduramayan çok sayıda kişinin dairesi Aktaş'ta kaldı. Bazı kişiler ise, tapu tescil davası açtı. Konu ile ilgili Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

SAKARYA'DA EV
Bir Fi Yapı mağduru, "2.5 yıldır bu işle uğraşıyoruz. Fakat savcılıkta en ufak bir yol katedemedik. Parasını ödeyerek satın aldığımız dairenin tapusu için ayrıca 20 bin lira ödedik" dedi. Başka bir mağdur ise, "Fi Side'den aldığım evin yapımı tamamlanmamış. Üstüne 45 bin lira ödedik, Sakarya'dan ev verdiler" diye konuştu.

KAYYUMLARLA TOPLANTI YAPILDI
Fatih Aktaş'a yapılan tapu devirlerinde şirketin üç kayyumu Yurdakul Tuncer, Serdar Kıyat ve Mehmet Ali Güldal'ın imzası bulunuyor. Tapuları hibe edilen hak sahipleri, dairelerinin başkalarına satıldığını öğrenince kayyumlarla bir toplantı yapıldı. Kayyumların Aktaş ve İnan arasında tefeci mantığıyla yapılan söz konusu protokolü 'okumadan imzaladıklarını' söyledikleri öğrenildi.

250 MÜKERRER SATIŞ VAR
Fatih Aktaş'a Fi Tower projesinden verilen 170 dairenin tapu devri 23 Ocak-5 Şubat 2013 arasında yapıldı. Fi Yapı'nın iflas erteleme talebinden sonra Esenyurt'ta inşa ettiği Fi Tower projesindeki yüzlerce konuttan sadece 450'sinin tapusunu verebildiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre tapusu verilen 450 konutun 250'sinin satışı ise mükerrer olarak yapıldı.

İFLAS ERTELEME SÜRÜYOR
Gayrimenkul sektöründe son yılların en büyük iflas davalarından biri Fi Yapı'nınki oldu. Patron Fikret İnan, İstanbul, Sakarya ve Kırıkkale'deki yaklaşık 20 bin dairelik yatırımlarını tamamlayamadan maddi sıkıntıya düştü. 2012'de iflas erteleme talebinde bulunan İnan'ın şirketi Fi Yapı'ya üç kayyum atandı. İstanbul Anadolu 4. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülen iflas erteleme davasının duruşmasının 7 Eylül'de.

SABAH