Sahil güvenlik botu gemiyle çarpıştı

Sarayburnu açıklarında sahil güvenlik botuyla bir kuru yük gemisi çarpıştı, botta bulunan 6 kişiden 3'ü kurtarıldı, 3 kişi şehit oldu.

Giriş Tarihi 17 Ağustos 2016, 00:00 Güncelleme 17 Ağustos 2016, 15:02
Sahil güvenlik botu gemiyle çarpıştı

İÇİNDEKİLER

Sarayburnu açıklarında kuru yük gemisiyle çarpışarak alabora olan Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı'na bağlı teknede bulunan 7 kişiden 6'sı kurtarılırken, 1 er şehit oldu.

Sarayburnu açıklarında seyreden Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı'na bağlı tekne, henüz belirlenemeyen nedenle bir yük gemisiyle çarpışarak alabora oldu.

Bölgeye sevk edilen Sahil Güvenlik, Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve deniz polisi ekipleri, çarpışmanın ardından alabora olan sahil güvenlik teknesindeki 7 kişiden 3'ünü kurtardı.

Bölgeye gelerek çalışmalar hakkında bilgi alan İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sarayburnu açıklarında sahil güvenlik botuyla bir kuru yük gemisinin çarpıştığını belirterek, "Ardından sahil güvenlik teknesi alabora olarak sürüklenmeye başlamış." dedi.

Vali Şahin, çarpışmanın ardından sahil güvenlik teknesinin alabora olarak sürüklenmeye başladığını, Sahil güvenlik, Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve deniz polisi ekiplerinin, sahil güvenlik teknesindeki 3 kişiyi sağ olarak kurtardığını kaydetti.

Olay yerinde çalışmaları takip eden Vali Şahin, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, sahil güvenlik teknesinden kaybolan 2 kişinin daha kurtarıldığını söyledi.

Ekiplerin çalışması sonucu kayıp 2 kişi de bulunarak, denizden çıkarıldı.

3 KİŞİ ŞEHİT OLDU
İstanbul Boğazı'nda yük gemisi ile çarpışarak batan Sahil Güvenlik botundan yaralı kurtarılan Astsubay Yavuz Şahin şehit oldu.
Sarayburnu açıklarında yaşanan kazada denizden son kurtarılan isimlerden olan Astsubay Yavuz Şahin, Fatih Sultan Mehmet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Astsubay Şahin, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Sarayburnu'ndaki deniz kazasında şehit sayısı 3'e yükseldi.