Batı'dan alçak karalama kampanyası

Türkiye'ye karşı yapılan sistemli karalama çalışmalarına İsveç Dışişleri Bakanı Wallstörm'ün destek vermesinin ardından dış basın da ahlaksız kampanyaya destek verdi. Konuya ilişkin Adalet Bakanlığı'nın yaptığı açıklamayı görmeyen Batı medyası, Türkiye'ye çamur atmak için bulduğu fırsatı kaçırmadı.

Giriş Tarihi 17 Ağustos 2016, 00:00 Güncelleme 17 Ağustos 2016, 12:03
Batı’dan alçak karalama kampanyası

İÇİNDEKİLER

"Türkiye'de 15 yaşındaki kız çocuklarına yönelik cinsel istismarın cezası yok" bu yalan ilk olarak Avusturya'nın başkenti Viyana'daki havalimanının elektronik ekranlarından yayınlanan ahlaksız bir haberle başladı. Dışişleri Bakanlığı'nın derhal devreye girmesiyle yalan haber havalimanındaki ekranlardan kaldırıldı ancak, Türkiye'ye karşı her türlü karalama ve iftira kampanyalarına öncülük eden Avrupa basını, bu çirkin ahlaksızlığa dört elle sarıldı.

İngilizce, Almanca yayın yapan uluslararası yayın kuruluşları yalana destek verirken, Adalet Bakanlığı konuyla ilgili kapsamlı bir açıklama yaptı.

İLK SAHİP ÇIKAN İSVEÇ OLDU
Yalan haberi ilk paylaşan Türkiye düşmanı İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström olmuştu. Wallstörm Twitter'dan "Türkiye'nin 15 yaşın altındaki çocukların cinsel ilişkiye girmesine izin vermesine dair kararı iptal edilmeli. Çocukların şiddet ve cinsel istismara karşı daha az değil, daha fazla korunmaları lazım" şeklinde bir paylaşım yapmıştı. Wallstörm'e karşı ilk cevabı Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek vermiş ve şu ifadeleri kullanmıştı; "Açıkça yanlış bilgilendirilmişsiniz. Türkiye'de böyle aptalca bir uygulama yok"

Wallstörm'e sahip çıkan ilk isim İsveç Başbakanı Stefan Löfven oldu. İddiaları gerçekmiş gibi yansıtan Löfven, "Geri adım atmayacağız. Söz konusu çocuk" diyerek cehaletini gösterdi. Wallstörm'ün destek verdiği yalana Batı medyası da kayıtsız kalmadı ve çirkin kampanyaya destek oldular.

İNGİLİZ BASINI DA DESTEK OLDU
İngiliz gazetesi Independent, "Türkiye çocuklarla cinsel ilişkiye girilmesini yasalaştırıyor" başlığıyla Türkiye'ye yapılan iftira kampanyasına destek oldu. AYM'nin ülkenin en yüksek yargı mercii olduğuna dikkat çeken gazete, hakimlerin kararıyla cezanın kaldırıldığına dair çarpıtma haber yayınladı.



Karalama kampanyasına destek veren Alman gazetesi Merkur, Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla 15 yaşındaki kız çocuklarıyle ilişkiye izin verildiği şeklindeki ahlaksız iddialar yayınlandı.



Geçtiğimiz Mart ayında yine Türkiye'ye çocuk istismarı üzerinden çirkin bir kampanya başlatılmıştı. Sosyal medyada hızla örgütlenen Türkiye düşmanları, "#stopchildrapeinturkey" şeklinde hashtag kampanyası başlatarak, Türkiye'de çocuk tecavüzlerinin cezasız kaldığı şeklinde çirkin algı oluşturulmuştu.




ADALET BAKANLIĞI'NIN AÇIKLAMASI
Söz konusu paylaşımdaki iddiaların, yanlış bilgiye dayandığı, asılsız ve maksatlı olduğu, gerçeklerle örtüşmediği ifade edilen açıklamada, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 103'üncü maddesinde 15 yaşını tamamlamamış veya tamamlamış olmakla birlikte fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama yeteneği gelişmemiş olan çocukları cinsel yönden istismar eden kişinin, 8 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacağı hükmünün yer aldığı hatırlatıldı.


16 YILDAN AZ CEZA YOK
Açıklamada, aynı maddenin ikinci fıkrasıyla da aynı mağdurlara karşı cinsel istismarın vücuda organ veya sair bir cisim sokulması suretiyle gerçekleştirilmesi durumunda da hapis cezasının 16 yıldan az olamayacağının düzenlendiği bildirildi.

Anayasa Mahkemesinin 2015 yılında, 5237 sayılı Kanunun 103'üncü maddesinin ikinci fıkrasının Anayasanın 2'nci maddesinde yer alan hukuk devleti ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle iptaline karar verdiği hatırlatılan açıklamada, iptal hükmünün, kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasından itibaren 1 yıl sonra yürürlüğe girmesine karar verilmiş olması nedeniyle söz konusu hükmün halen yürürlükte olduğu aktarıldı.

YASAL BOŞLUK YOK
Açıklamada, Anayasa Mahkemesinin geçen mayıs ayında 5237 sayılı Kanu'nun 103'üncü maddesinin birinci fıkrasının birinci ve ikinci cümlelerinin Anayasaya aykırı olduğuna hükmederek iptaline karar verdiği ifade edildi.

İptal hükmünün, kararın Resmi Gazetede yayımlanmasından itibaren 6 ay sonra yürürlüğe girmesine karar verilmesi nedeniyle 5237 sayılı Kanunun bu hükmünün de halen yürürlükte olduğuna işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

GERÇEK DIŞI VE ASILSIZ
"Anayasa Mahkemesinin iptal kararları en erken 11 Aralık 2016 tarihinde yürürlüğe girecek olup, çocuklara yönelik cinsel istismar eylemlerinin cezalandırılması konusunda herhangi bir yasal boşluk yoktur. Anayasa Mahkemesinin verdiği süre içinde yeni kanuni düzenleme yapılarak herhangi bir yasal boşluğun oluşmasına da izin verilmeyecektir.

Mevcut durum itibarıyla, çocuklara yönelik cinsel istismar eylemlerinin cezalandırılmasına ilişkin maddeler halen yürürlükte olup, Türkiye'de 15 yaşın altındaki çocuklara karşı işlenen cinsel istismar eylemlerinin cezasız kaldığı iddiaları tamamen gerçek dışı ve asılsızdır."