Firari FETÖ’cüler fuhuş evinden çıktı

Biri Boğaziçi Köprüsü’nü kana buladı diğeri Taksim’de halka ateş açılması talimatını verdi. Mısır’a gitmeye çalışırken Konya’da paketlenen Kurmay Albay Nebi Gazneli ve Kurmay Albay Müslüm Kaya’nın bir fuhuşhanede yakalandığı ortaya çıktı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ağustos 2016 Güncelleme 16 Ağustos 2016, 01:24
Firari FETÖ’cüler fuhuş evinden çıktı

İÇİNDEKİLER

FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Boğaziçi köprüsünde halka ateş açılması ile TRT binası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve AKOM baskınlarında aktif rol alan Kurmay Albay Nebi Gazneli ile Taksim'de halka ateş açılması talimatını veren Kurmay Albay Müslüm Kaya'nın, Gazneli'nin memleketi olan Konya'da yakalanmalarının detayları ortaya çıktı.

GARSONİYER TUTTULAR
Nebi Gazneli'nin yakınlarını takibe alan polis, seyyar köftecilik yapan kardeşi Ömer Gazneli'nin Yazır mahallesindeki stüdyo bir daireye poşetlerle yiyecek taşıdığını belirledi. Gece harekete geçen özel harekat ekipleri, kapıyı koçbaşıyla kırarak içeriye girdi. Polisleri fark edince çatıya çıkan iki darbeci terörist, kıskıvrak yakalandı. Evde yapılan aramada da 24 bin dolar, konserveler ve sinyal kesici cihazlar ele geçirildi. Üzerlerinde 16 Ağustos Salı akşamı 22.00'a başkaları adına düzenlenmiş İstanbul otobüs bileti bulunan darbecilerin, 10 bin dolar karşılığında kaçak yollarla önce İtalya'ya daha sonra da Mısır'a gidecekleri belirlendi. İki darbecinin 6 tabancası ve çok sayıda mermi de gömdükleri yerden çıkarıldı.

DARBECİ SİSİ'YE SIĞINMA
Meram ilçesindeki evinde 9 bin dolarla kaçmak isterken yakalanan Nebi Gazneli'nin kardeşi Ömer Gazneli ifadesinde "Ağabeyim saklanmak için 6 Ağustos'ta Konya'ya geldi. Arkadaşım R.K.'ya 'fuhuş yapacağım senin adına daire kiralayabilir miyim?' dedim. O da kabul edince fark edilmemek için onun adına garsoniyer kiraladım. Arkadaşım daireyi ağabeyim için kiraladığımı bilmiyordu. Bugün de Mısır'a gitmek için yola çıkacaklardı" dedi. TAKVİM'e konuşan dairenin sahibi ise "Daire M.K. adına kiralanmıştı. Sürekli gelen giden oluyordu ama kaç kişi kaldığını bilmiyorduk. 9 gün boyunca birkaç kez dışarıya çıktılar. Bir defasında yanlarından geçerken selam verdim ama almadılar. Bir erkekle bir kadın sürekli poşetlerle daireye bir şeyler getiriyordu. İşçi olabileceklerini düşündüm. Darbeci olduklarını yeni öğrendim" diye konuştu.

O ALBAY AMERİKAN OKULUNDAN
15 Temmuz sonrası halen görevde olan albaylardan bir tanesi ismini gizleyerek yaptığı açıklamada FETÖ'cü subayların neredeyse hepsinin merkezi Kaliforniya'da bulunan Naval Postgraduate School'da eğitim aldığını söylemişti. Taksim'de halkın üzerine ateş açılması emrini veren Müslüm Kaya'nın da bu okuldan eğitim aldığı ortaya çıktı.

Halit TURAN