Erdoğan'la görüşmesi sonrası müjdeyi verdi

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "Öyle umut ediyorum ki, adli yıl açılışını Yargıtay Başkanlığı ile ortak düzenleyeceğiz. Bu Eylül'de umut ediyorum birlikteyiz" dedi.

Giriş Tarihi 16 Ağustos 2016, 00:00 Güncelleme 16 Ağustos 2016, 19:14
Erdoğan’la görüşmesi sonrası müjdeyi verdi

İÇİNDEKİLER

Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde açıklamada bulundu. "İşgal girişiminin arkasındaki güçler devam ettiğine, Türkiye'nin jeopolitik konumu aynı olduğuna ve bölgede aynı menfaatler çatışmaya devam ettiğine göre tehlikenin de geçmediğini söyledik" diyen Feyzioğlu, geçmemiş tehlikeye karşı "safların bozulmaması" gerektiğini belirtti. Feyzioğlu, "Safları bozmamamız derken, konuya akılla değil duygusallıkla yaklaşanlar bazı gerçekleri göremiyor. Biz çıkış yolunun 79 milyonu adalet paydasında buluşturmak olduğunu yıllardır söylüyoruz, çıkış yolunun mensubiyet değil liyakat ilkesinin hayata geçirilmesi olduğunu hep ifade ediyoruz. Diyoruz ki diken battığı yerden çıkarılır, diken yargı yoluyla batırılmıştır, yargını ele geçirilmesiyle birlikte Türkiye'deki bütün kurumların ele geçirilmesi ivme kazanmıştır. Şu haliyle 'gelin' diyoruz, önce yargımızı tarafsız, bağımsız güvenilir hale getirelim bunu da el birliğiyle yapalım" şeklinde konuştu.

ADLİ YIL AÇILIŞI
Feyzioğlu, "Sizinle güzel müjdeli bir haberi sizinle paylaşmaya iznim var, aslında can da atıyorum" diyerek, şunları kaydetti:

"Türkiye Yenikapı mitinginin mutluluğunu yaşadıktan sonra artık alternatif adli yıl açılışları falan olmasın diye düşündük. Bunu Sayın Bakanımızla da görüşmüştük ve Sayın Cumhurbaşkanı'na da bu düşüncemizi açtığımızda gerçekten 16'nın Türkiye'si 14'ü gibi olmaz noktasında buluştuk. Öyle umut ediyorum ki adli yıl açılışını Yargıtay Başkanlığı ile ortak düzenleyeceğiz ve 79 milyonun ırk, dil, din, cinsiyet ayrımcılıklarını bir kenarda bırakıp adalet paydasında kavuşturabileceğiz. Bu sembolik ama çok değerli bir adım olacak. Bu Eylül'de umut ediyorum birlikteyiz."