Karanlık geceden şok detay

Giriş Tarihi 15 Ağustos 2016, 00:00 Güncelleme 15 Ağustos 2016, 00:00
Karanlık geceden şok detay

İÇİNDEKİLER

15 temmuz darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı Karargahı'nda yaşanan şok bir gerçek daha ortaya çıktı. Özel Kuvvetler Komutanı (ÖKK) Korgeneral Zekai Aksakallı'nın o gece şahadeti göze alarak darbeci tuğgeneral Semih Terzi'yi vurmasını emrettiği Astsubay Ömer Halisdemir'in vahşice katledildiği belirlendi.

Fethullahçı Terör Örgütü'nün darbe kalkışmasında bulunduğu gün görevli bulunduğu Silopi'den kayınpederinin rahatsız olduğunu iddia ederek Ankara'ya gelen darbeci tuğgeneral Semih Terzi ve koruma ekibinin ihanetinde yeni bir gerçek daha gün yüzüne çıktı.

YANINDA 10 KİŞİLİK TİM VARDI
Görevli bulunduğu Silopi'den önce helikopterle Diyarbakır'a, sonra askeri uçakla Ankara Akıncı Üssü'ne gelen darbeci general Terzi, buradan da yine askeri helikopterle Gölbaşı'ndaki ÖKK karargahındaki özel piste yanındaki 10 kişilik timle indi.

"SEMİH TERZİ VATAN HAİNİDİR"
O gün terörle cansiparene mücadele eden ÖKK Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, kalkışma olduğunu ve cuntacıların Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı da ele geçirmek istediğini öğrenince en güvendiği askeri Astsubay Ömer Halisdemir'i aradı. Ömer Astsubay'a "Tuğgeneral Semih Terzi vatan hainidir, isyancıdır. Onu karargaha girmeden öldür! Biliyorsun bunun sonunda şahadet var. Hakkını helal et" dedi. Halisdemir de vakur bir sesle "Başüstüne komutanım, hakkım helal olsun" şeklinde karşılık verdi.

TERZİ'Yİ ALNININ ORTASINDAN VURDU
Korgeneral Aksakallı'nın emri üzerine karargah önüne çıkan astsubay Halisdemir, cuntacı general ile yanındaki 10 kişilik timin karşısına tek başına dikildi. Halisdemir, Terzi ve korumalarına "Karargaha giremezsiniz, Zekai paşanın emri" demeye çalışırken, korumalar astsubay Halisdemir'i etkisiz hale getirmeye kalkıştı. Ancak Halisdemir, korumaların müdahalesine rağmen silahının namlusuna mermiyi vererek cuntacı Terzi'yi alnından vurdu.

VAHŞİCE KATLETTİLER
Terzi'yi öldürerek darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasında önemli bir görev icra eden Halisdemir'in ana binanın yanındaki ağaçlık alana yönelirken Terzi'nin timindeki 10 koruma tarafından kurşun yağmuruna tutulduğu ancak ilk anda şehit olmadığı belirlendi.
Terzi'nin koruma timindeki hainler ağır yaralı Halisdemir'i kolundan sürükleyerek karargah binasının önüne kadar çekti, daha sonra üzerine şarjörü boşalttı. Halisdemir'in vücudundan 30 kurşun çıktı.

DARBECİYİ HASTANEYE TAŞIDILAR, HALİSDEMİR'İ BIRAKTILAR
Öte yandan darbeci askerlerin Halisdemir tarafından vurulan Tuğgeneral Semih Terzi'yi hemen helikopterle GATA'ya götürdüğü ancak şehit başçavuş Halisdemir'in naaşını öylece karargahın önünde bıraktığı belirlendi. Darbeci general Terzi ise GATA'ya gidemeden helikopterde öldü.

BARIŞ ŞİMŞEK