O ülkeden de FETÖ'ye darbe!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Libya'nın FETÖ okullarını kapattığını açıkladı.

Giriş Tarihi 10 Ağustos 2016, 00:00 Güncelleme 10 Ağustos 2016, 18:49
O ülkeden de FETÖ’ye darbe!

İÇİNDEKİLER

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çavuşoğlu, "FETÖ sadece Rusya ile değil tüm ülkelerle ilişkimizi bozmak için açık açık çaba sarfediyor." dedi.

"(Rusya ile) Suriye konusunda daha önce aramızda değişik mekanizmalar vardı" ifadesini kullanan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Askerler arasında dışişleri bakanlıkları arasında ve istihbaratta. Ve şimdi üçlü bir mekanizma kuruyoruz. Bu akşam St. Petersburg'a gidiyorlar. Mit Müsteşarımızla beraber bizim bakanlıktan ve Silahlı Kuvvetlerden bir askerimiz gidecek. Daha sonra bunu daha üst düzey, dışişleri bakanlarının da katıldığı düzeyde gerçekleştireceğiz."

"ATEŞKES VE İNSANİ YARDIM KONUSUNDA RUSYA İLE AYNI DÜŞÜNÜYORUZ"

Suriye konusunda ateşkes, insani yardım ve siyasi çözüm konusunda (Rusya ile) aynı düşündüklerini belirten Bakan Çavuşoğlu, "Ateşkesin nasıl sağlanacağı konusunda farklı düşünceler olabilir. Biz özellikle sivillerin zarar gördüğü saldırıları istemiyoruz. Ve terör örgütlerinin dışındaki ılımlı muhalefete de saldırı yapılmasını uygun görmüyoruz. Halep'in kuşatılmasını da uygun görmüyoruz." ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu, "Rusya ile olan ilişkilerimizin geleceğini (Batı) onlar belirlemez." dedi.

"UÇAK DÜŞÜRME HADİSESİ İÇİNDE OLAN PİLOTLARIN BAZILARI GÖZALTINDA"
Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili Çavuşoğlu, "Uçak düşürme hadisesi içinde olan pilotların bazıları gözaltında. Bu paralel çeteye (FETÖ) üye oldukları için, uçak düşürme hadisesine katıldıkları veya uçağı düşürdükleri için değil. Tüm boyutlarıyla bunları yargı inceleyecek, değerlendirecek." iye konuştu.

"BENİM DE KENDİ SAVUNMA SİSTEMİMİ KURMAM LAZIM"
Türkiye ve Rusya'nın savunma sanayi işbirliğini artırma kararına ilişkin Bakan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"NATO bölgesi dışından savunma sanayiyle ilgili füze dahil işbirliği yapan ülkeler var. Dolayısıyla Türkiye bugüne kadar NATO üyesi ülkelerle bu konuda işbirliği yapmak istedi. Ama elde ettiği sonuçlar bizi tatmin etmedi. O nedenle bizim başka arayışlar içine girmemiz son derece normaldir. Ama bunu NATO'ya karşı bir adım olarak görmüyoruz.

Benim de kendi savunma sistemimi kurmam lazım ve kendi teknolojimi başka ülkelerle işbirliği yaparak geliştirmem lazım. O zaman da sen (Batı) bunları yapmıyorsan, bize yanaşmıyorsan müttefik olarak, Türkiye'de başka arayışlar içine girmek zorundadır. Ben bu teknolojileri geliştirmek zorundayım, kendi güvenliğimi sağlamak durumundayım, savunma sistemimi kurmak zorundayım."

Çavuşoğlu, Libya'da FETÖ'ye ait okulların kapatıldığını söyledi.